Chris Rock, ki je bil za krmilom oskarjev dvakrat, je zavrnil možnost, da bi vodil letošnjo prireditev.  Foto: Reuters
Chris Rock, ki je bil za krmilom oskarjev dvakrat, je zavrnil možnost, da bi vodil letošnjo prireditev. Foto: Reuters

Ameriška filmska akademija si tako manj kot sedem tednov pred podelitvijo, ki bo 24. februarja, mrzlično prizadeva poiskati novega voditelja. Potem ko se je Kevin Hart zaradi starih homofobnih tvitov znašel v nemilosti javnosti in se je vodenju odpovedal, se je pred dnevi znova pojavil v ospredju, ko ga je priljubljena voditeljica Ellen DeGeneres (tudi sama je dvakrat vodila oskarje) pozvala, naj vendarle vodi slovesnost v Los Angelesu. Še več, poklicala je vodstvo Akademije in jih pozvala, naj vnovič prižgejo zeleno luč za Harta, ki pa je to možnost zavrnil, češ da nima dovolj časa za zadostno pripravo.

Foto: EPA
Foto: EPA

Rock že zavrnil vodenje, predlaga Martina
Medtem pa se pojavljajo nova imena za voditelja podelitve najbolj želenih filmskih nagrad. Med njimi je Chris Rock, ki je v ponedeljek na večerji newyorških filmskih kritikov dal jasno vedeti, da ne bo spet vodil oskarjev. "Če bi bilo to pred petimi leti, potem bi rekel nekaj res žaljivega in smešnega, toda tega ne morem več storiti, zato ... hej!" je dejal na podelitvi nagrad, kjer je nagrado za najboljši prvenec izročil režiserju Boju Burnhamu za film Eight Grade. Ob tem je izkoristil svoj odlični razgled z odra in v občinstvu našel Steva Martina, prav tako že gostitelja oskarjev, in mu rekel, da bi bil znova odličen voditelj. "Steve Martn je tu. Ti bi moral voditi oskarje. Najboljši si," je dejal zbranemu občinstvu. "Steve Martin bi moral voditi oskarje. Ker jaz jih gotovo ne bom, hudimana! Ne boste me dobili!"

Rock je podelitev že vodil dvakrat, prvič leta 2005 in drugič pred tremi leti, Martin pa je oskarje že štirikrat, nazadnje leta 2010 skupaj z Alecom Baldwinom. Ko je v ponedeljek stopil na oder in predal nagrado svojemu kolegu Richardu E. Grantu, Rockovih pozivov ni komentiral.