Ni vam treba v Santa Barbaro - igram, sem je še na sporedu domačih kinematografov. Foto: IMDb
Ni vam treba v Santa Barbaro - igram, sem je še na sporedu domačih kinematografov. Foto: IMDb

Festival v Santa Barbari se bo začel 30. januarja.

Mandićev film, ki je del mednarodnega tekmovalnega programa, se bo s še 11 izbranimi zgodbami potegoval tudi za glavno nagrado festivala, so sporočili s Slovenskega filmskega centra (SFC).

Sorodna novica Hrvaški zvezdnik Goran Bogdan: "Če si igralec, ne moreš biti stoodstotno razumen in racionalen človek"

Postanek na turneji sezone nagrad
Na festivalu, ki bo letos ponovno gostil številne zvezdnike, med njimi Vigga Mortensena, Glenn Close, Melisso McCarthy, Claire Foy in Michaela B. Jordana, bo svetovno premiero doživelo 63 filmov.

Film Igram, sem se posveča igralskemu poklicu ter meji med igralcem in likom, ki ga igralec interpretira, meji, ki lahko postane nedoločljiva za igralca. Je tudi zgodba o igralčevih najbližjih, o okoliščinah, v katerih igralec živi, in njihovem vplivu na njegovo ustvarjanje.

Triptih, razpet med Ljubljano, Sarajevo in Zagreb
V ospredju filma so mlada igralka Lina (Luna Zimić Mijović), ki se pripravlja na avdicijo za vlogo tatice in začne tudi v resničnem življenju krasti, gledališki igralec Niko (Gregor Zorc), ki se med raziskovanjem za vlogo klošarja potika po zavetiščih in navezuje stike z resničnimi brezdomci, ter Luka (Goran Bogdan), ki po končanju snemanja televizijske serije še naprej zasleduje soigralko, popolnoma prepričan, da jo ljubi.

Sorodna novica Igram, sem

Poleg omenjenih v glavnih vlogah nastopajo še Lana Barić, Mojca Funkl in Amar Čustović. Producent in distributer filma je Filmostovje.

Igram, sem je mednarodno premiero doživel novembra lani na jubilejnem 40. mednarodnem filmskem festivalu v Kairu, domačo festivalsko premiero na 21. festivalu slovenskega filma v Portorožu, kinematografsko premiero pa v januarju v ljubljanskem Kinodvoru. V teh dneh film še vedno lahko ujamete v dvoranah slovenske art-kino mreže.