Urša Menart (1985) je študirala filmsko in televizijsko režijo na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT). Doslej je posnela dva celovečerna dokumentarna filma, Nekoč je bila dežela pridnih (2011) in Kaj pa Mojca? (2014).

Letošnjo pomlad si je bilo v slovenskih kinodvoranah mogoče ogledati njen celovečerni igrani prvenec Ne bom več luzerka. Za film jo je februarja nagradilo Društvo slovenskih režiserjev z nagrado Štigličev pogled za najboljšo režijo. Film, ki je nastal tudi v koprodukciji RTV Slovenija, je bil na letošnjem Festivalu slovenskega filma razglašen za najboljši celovečerec, njegova avtorica je prejela še vesno za scenarij, film pa so s posebno omembo nagradili tudi člani žirije slovenskih filmskih kritikov in kritičark.

Današnjo "avtoportretiranko" bo mogoče kmalu videti tudi na velikih platnih. Z Lizo Marijo Grašič je ena glavnih igralk v filmu Polsestra, ki nastaja v režiji Damjana Kozoleta. Za film je napisala tudi scenarij v soavtorstvu s Kozoletom in Ognjenom Sviličićem.

Pred njenimi avtorskimi projekti pa stoji film, ki ji je dal vedeti, da ima tudi ona "mesto tukaj". Več v Avtoportretu.