Foto: EPA
Foto: EPA

Režiserka je napisala tudi scenarij, v zasedbo pa vključila mednarodno znane igralce, kot so Peter Dinklage, Marisa Tomei, Joanna Kulig, Brian d'Arcy James in Anne Hathaway.

Komedija o ljubezni v vseh njenih oblikah prepleta zgodbe likov, ki živijo v romantični, živahni metropoli New York, so zapisali pri festivalu. V ospredju je skladatelj Steven Lauddem v podobi Petra Dinklagea, ki se srečuje s pomanjkanjem ustvarjalnega navdiha in ne more dokončati partiture za svojo veliko opero, s katero bi se vrnil na umetniško prizorišče.

Po naročilu svoje žene in nekdanje terapevtke, ki jo je odigrala Anne Hathaway, se poda v iskanje navdiha. Kar odkrije, je veliko več, kot je pričakoval ali si predstavljal. Film bodo prikazali zunaj konkurence, so sporočili z Mednarodnega filmskega festivala Berlinale, ki je poleg Cannesa in Benetk eden največjih filmskih festivalov na svetu.

Foto: EPA
Foto: EPA

Direktorja Berlinala Mariette Rissenbeek in Carlo Chatrian sta izrazila veselje, da bodo letošnjo festivalsko izdajo odprli s komedijo, ki črpa iz vsakdanjih konfliktov zahodne družbe. "Liki, ki si jih je zamislila Rebecca Miller in so jih utelesili fantastični igralci, se odločijo slediti navdihu trenutka, namesto da bi jih vodila družba," sta komentirala otvoritveni film. Kot sta dodala, je She Came to Me "čarobna oda svobodi izražanja".

Režiserka in scenaristka Rebecca Miller je na Berlinalu nazadnje gostovala leta 2016 s filmom Maggie ima načrt v sekciji Panorama, pred tem je leta 2009 tekmovala s filmom Skrivno življenje Pippe Lee.

Program festivala bodo po napovedih predstavili 23. januarja. Berlinala se poleg strokovnjakov iz filmske in medijske industrije udeležujejo tudi številni obiskovalci. Pred pandemijo je bilo za filmske projekcije redno prodanih več kot 300.000 vstopnic.