Foto: Mestni kino Metropol
Foto: Mestni kino Metropol

Dogovor sta sklenila Društvo za ustvarjalnost Filter, v sklopu katerega deluje Mestni kino Metropol, in Zavod Celeia Celje, ki upravlja Celjski dom. Tudi v času prenove so sicer filme skoraj dva meseca predvajali v Malem Unionu. Že pred epidemijo so razmišljali o oživitvi dvorane in tam takrat pripravili tri odmevne dogodke.

Po informacijah Društva za ustvarjalnost Filter bo obnova dvorane Mestnega kina Metropol, ki jo ima društvo v Plečnikovi stavbi v najemu, končana sredi ali konec septembra, vsaj v tem času pa bo filmski program na sporedu v dvorani kina Mali Union, ki lahko sprejme 75 ljudi.

Kinopredstave bodo skoraj vsak dan
Avgustovski filmski program je zelo raznolik, z velikim številom filmskih naslovov, predstave bodo skoraj vsak dan, ne samo od srede do nedelje, kot je bila to navada v Metropolu. Filmsko pestra bo tudi jesen.

"Že konec avgusta bomo predvajali klasiko Wong Kar Waija Razpoložena za ljubezen, pred katero bo imel Matic Majcen krajše predavanje. Septembra pripravljamo premiero novega slovenskega filma Orkester, ki ga bomo pospremili s pogovorom z ekipo ter nastopom pihalnega orkestra," je povedal programski vodja Mestnega kina Metropol Samo Seničar.

Dogovorili so se že za ponovno sodelovanje s festivalom Liffe, ki bo tako novembra znova gostoval v Celju. "Kje bodo projekcije, je ta trenutek povsem brezpredmetno, pomembno je, da bo ta največji slovenski mednarodni festival znova tudi v Celju," še pravi Seničar.