Dolly Parton je v svoji pol stoletja dolgi glasbeni karieri izdala približno 50 albumov in podpisala več kot 3000 pesmi. Foto: AP
Dolly Parton je v svoji pol stoletja dolgi glasbeni karieri izdala približno 50 albumov in podpisala več kot 3000 pesmi. Foto: AP

"Govorili smo o broadwajskem muzikalu in z načrti smo bili že zelo daleč, potem pa je udaril covid in sem glede marsičesa spremenila mnenje," je bila iskrena Dolly Parton, ko je pred kratkim nastopila kot gostja v oddaji Mr. Nashville Talks. "Nekega dne nameravam biti na Broadwayu, ampak trenutno se mi zdi, da bi bila moja zgodba primerna za celovečerec. Morda celo za glasbeni celovečerec, tako da se pogovarjamo o tem."

Ima tudi predlog, kdo bi jo lahko igral: "Rada imam Kristin Chenoweth. Absolutno fantastična je." Priložnost bi lahko dobila celo več kot ena igralka: "Glede na to, kako dolga je bila moja kariera, bi verjetno potrebovali malo Dolly, srednjo Dolly in še eno starejšo."

Tudi njen roman bo dobil ekranizacijo
Dolly Parton sicer trenutno promovira svoj prvi roman Run, Rose, Run, ki ga je napisala v sodelovanju s pisateljskim megazvezdnikom Jamesom Pattersonom. Roman je, najbrž primerno temu, zgodba ambiciozne pevke in tekstopiske, ki ji uspe v Nashvillu prodreti s svojim glasom in besedili. Njeno petje napolni zakotne bare, a v zasebnem življenju ostaja ujeta v preteklost. Knjigo spremlja istoimenski album z 12 novimi pesmimi.

Pravico za ekranizacijo romana Run, Rose, Run je že odkupilo podjetje Hello Sunshine – produkcijska hiša, ki jo je ustanovila Reese Witherspoon. (Mimogrede, Reese je odraščala v Nashvillu, oskarja pa je dobila za svojo upodobitev June Carter v filmu Hoja po robu.)

Nesporna legenda
Dolly Parton je v svoji pol stoletja dolgi glasbeni karieri izdala približno 50 albumov in podpisala več kot 3000 pesmi. Med temi se jih je 25 zavihtelo na sam vrh glasbenih lestvic. Med njenimi največjimi uspešnicami so Jolene, 9 To 5, Islands in The Stream, Here You Come Again in I Will Always Love You. Za svoje delo je prejela vrsto nagrad, med njimi devet grammyjev, leta 2011 za življenjsko delo.