Seks v mestu bomo tokrat spremljali brez Samanthe Jones, ki jo je upodabljala Kim Cattrall (levo). Foto: AP
Seks v mestu bomo tokrat spremljali brez Samanthe Jones, ki jo je upodabljala Kim Cattrall (levo). Foto: AP

Seks v mestu sodi med kultne televizijske serije s preloma tisočletja, ki se je z malih zaslonov umaknila pred več kot 15 leti. O oživitvi serije se govori že več let, a je proti tej ideji odločno nastopila Kim Cattrall, ki je v seriji upodobila ikonično Samantho Jones. Držala je besedo in lika ne namerava več oživiti.

Serijo, ki je nastala pod peresom Darrena Stara in je temeljila na knjigi Candace Bushnell, so na HBO-ju predvajali med letoma 1998 in 2004, pozneje pa sta nastali še dve filmski nadaljevanji, v letih 2008 in 2010. Napovedan je bil še tretji film, leta 2017, a so snemanje zadnji trenutek odpovedali. Franšizo je vmes dopolnila še serija Carriejini dnevniki (The Carrie Diaries), v kateri je Anna Sophia Robb dve sezoni (2013 in 2014) upodabljala mlado Carrie Bradshaw.

V objavah lahko poleg sodelujočih igralk vidimo tudi platnice scenarija in zdravstveno varnostno opremo za snemanje. Besedilo na scenariju igralce obvešča, da jim bodo besedilo po prvem branju znova odvzeli in varno shranili.

O oživitvi serije se je sicer govorilo že nekaj let, a je bila glavna "ovira" danes 64-letna Cattrallova, ki je odločena, da je to poglavje svojega življenja za vedno zaprla. Cattrallova je celo predlagala, naj Samantho raje upodobi kakšna druga, na primer temnopolta igralka. V ozadju odločne zavrnitve vloge so bili sicer dolgoletni spori z osrednjo zvezdnico serije, Sarah Jessico Parker.