Florence Pugh. Foto: EPA
Florence Pugh. Foto: EPA

"Ni prvič, da sem jokala v skoraj vsakem prizoru, v katerem sem bila. Rada najdem grdoto v ljudeh. Rada sem surova. Všeč mi je, če dobim scenarij, v katerem postavljam izziv sami sebi, in nikoli nisem izbrala filmske vloge, ne da bi me bilo strah," njene besede povzema Variety.

Pugh je o scenaristu in režiserju Braffu, s katerim je bila več let v romantični zvezi, povedala: "Zach je nekdo, ki me je poznal, poznal moj potencial in želel sodelovati z menoj. Mislim, da bi bilo nenavadno, če bi napisal stvar v slogu Nancy Meyers in rekel: 'Torej ... ne boš jokala v tem filmu.' Temu bi težko verjela." Igralka je dejala, da Braff pozna njeno zanimanje za temačne tematike na velikem platnu: "Ne mislim, da je to slaba stvar. Mislim, da če že kaj, to pomeni, da je verjel, da zmorem."

Pri filmu ne sodeluje le kot igralka, ampak tudi kot producentka, ob njej pa igrajo še Morgan Freeman, Molly Shannon, Celeste O'Connor, Zoe Lister-Jones in Chinaza Uche.

Film je bil posnet v Braffovem rojstnem kraju, New Jerseyju. "Ko smo se preselili tja, se je Florence počutila kot v filmu Nancy Meyers," je dejal Braff in dodal, da je bil projekt zaradi intenzivne teme "neverjetno čustveno obremenjujoč za Florence".

Zach Braff. Foto: AP
Zach Braff. Foto: AP

"Želel sem napisati nekaj za Florence in to je nekako prišlo iz mene," je dejal Braff, ki je leta 2004 navdušil s filmom Stanje zamaknjenosti, znan pa je tudi po glavni vlogi v TV-seriji Mladi zdravniki (Scrubs). "Prepričan sem o njenem izjemnem talentu. To je tako, kot če si z najneverjetnejšim violinistom na svetu in mu boš napisal pesem, seveda ne boš napisal nečesa, kar je preprosto. Napisal boš nekaj, kar bo prevzelo vse, ker veš, da to zmorejo."

Pugh igra tudi v celovečercu Oppenheimer, ki je najnovejši film Christopherja Nolana o J. Robertu Oppenheimerju, očetu jedrske bombe. Nastopila bo v filmu The Pack, novem psihološkem trilerju, ki ga bo režiral igralec Alexander Skarsgård. Drugi projekti v nastajanju vključujejo še denimo Puss in Boots: The Last Wish in Netflixov East of Eden.

Pred kratkim je imela glavne vloge v filmih The Wonder in Ne skrbi, ljubica. Vrnila se bo tudi v Marvelovo vesolje, kjer bo ponovila svojo vlogo Jelene Belove v filmu Thunder Bolts. V tem filmu, ki ga je posnel režiser Jake Schreier, se bo pridružila številčni igralski zasedbi, ki vključuje Harrisona Forda, Julio Louis-Dreyfus, Davida Harbourja in Sebastiana Stana.