Harrison Ford se v zadnjem času s precejšnjim uspehom vrača k vlogam, s katerimi je zaslovel: najprej je obudil Hana Sola, zdaj pa bo še Indiano Jonesa. Foto: IMDb
Harrison Ford se v zadnjem času s precejšnjim uspehom vrača k vlogam, s katerimi je zaslovel: najprej je obudil Hana Sola, zdaj pa bo še Indiano Jonesa. Foto: IMDb

Harrison Ford je Indiano Jonesa nazadnje upodobil leta 2008, leta 2013 pa je v intervjuju dejal, da je "povsem primerno", da se pustolovec vrne z dobrim filmom, saj se je lik razvil in odrasel. Fordu je bil zanimiv, ker je prevladal, bil pogumen, duhovit in bistroumen ter prestrašen, a mu je vseeno uspelo preživeti.

Pod še neimenovan film, ki bo predvidoma na ogled julija 2022, se bo namesto Stevena Spielberga podpisal James Mangold, navaja britanski BBC. Producent filma Frank Marshall je pretekli teden za Den of Geek dejal, da ne namerava zamenjati igralca ikonične vloge. "Pripravljamo scenarij. Bo le en Indiana Jones – in to je Harrison Ford," je dejal.

Ford je v sloviti vlogi prvič nastopil leta 1981 v filmu Indiana Jones in lov za izgubljenim zakladom. Franšizo v Spielbergovi režiji sta v 80. letih zaokrožila še drugi in tretji del Indiana Jones in tempelj smrti (1984) ter Indiana Jones in zadnji križarski pohod (1989), po skoraj 20 letih pa sta Spielberg in Ford nato znova združila moči leta 2008 pri četrtem delu, filmu Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje.

Premiero že dolgo načrtovanega petega filma so večkrat preložili, nazadnje zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19, film pa je zamenjal tudi več scenaristov.

Disneyjeva franšiza o pustolovcu in arheologu pa ni edina, ki so jo najavili na virtualni predstavitvi za investitorje, navaja BBC. Disney je razkril tudi načrte za deset filmov v franšizi Vojna zvezd in prav toliko filmov v Marvelovem filmskem vesolju, ki bodo na ogled na platformi pretočnih vsebin Disney+, ki ima skoraj 87 milijonov naročnikov. Prav tako načrtujejo tudi 30 filmov studia Pixar.