Nadaljevanka Prijatelji (Friends) je bila nominirana za 57 emmyjev, prejela pa jih je 7. Foto: IMDb
Nadaljevanka Prijatelji (Friends) je bila nominirana za 57 emmyjev, prejela pa jih je 7. Foto: IMDb

Ljubitelji priljubljene TV-serije Prijatelji si bodo lahko v treh nočeh v kinodvoranah ogledali 12 ikoničnih epizod. S projekcijami bodo zaznamovali 25-letnico od premiere ene najuspešnejših TV-serij vseh časov, ki je v 236 epizodah pred male zaslone vabila občinstvo kar desetletje – od leta 1994 do 2004.

Kulturni vpliv je osupljiv, resničen dokaz genialnosti ustvarjalcev
23. septembra, 28. septembra in 2. oktobra bo več kot tisoč kinodvoran po ZDA predvajalo štiri epizode na noč. Kakovost posnetkov so za to priložnost prestavili v 4K iz izvirnika, 35-milimetrskega negativa, poroča Entertainment Weekly.

Na vsaki projekciji bodo predvajali še ekskluzivne intervjuje in nikoli prej videne vsebine.

"Kulturni vpliv, ki ga imajo Prijatelji še naprej, 25 let po premieri, je osupljiv, resničen dokaz genialnosti Marte Kauffman, Davida Crana, Kevina Brighta in neverjetno nadarjene zasedbe," je dejala predsednica televizijske skupine Warner Bros Lisa Gregorian.

Ena najuspešnejših TV-serij vseh časov, ki je v 236 epizodah pred male zaslone vabila občinstvo kar desetletje – od leta 1994 do 2004. Foto: IMDb
Ena najuspešnejših TV-serij vseh časov, ki je v 236 epizodah pred male zaslone vabila občinstvo kar desetletje – od leta 1994 do 2004. Foto: IMDb

"Tako neverjetno je vedeti, da serija še vedno povezuje ljudi vseh starosti. Ne bi mogli biti bolj navdušeni, da bodo digitalno obnovljene epizode prikazane po kinodvoranah – prvič sploh! –, tako da bodo skupaj v skupinski izkušnji naši zvesti oboževalci lahko na nov način uživali v nekaterih svojih najljubših prizorih prijateljev," je še povedala.

Od pilotne epizode do omamljenega Rossa
Prvo noč bo mogoče videti pilotno epizodo, epizodo o izpadu električne energije, epizodo o rojstvu Bena in tisto, "v kateri Ross izve". Drugo noč bodo na sporedu epizoda s posnetkom maturantov, tista, v kateri ni nihče pripravljen, tista o "jutru po" in epizoda z zarodki.
Tretjo noč pa bodo oboževalce razveselili z epizodo s Chandlerjem v škatli, tisto z Rossovo poroko (2. del), tisto, v kateri vsi izvejo, in na koncu še tisto, v kateri se Ross omami.
Vstopnice za prijatelje 25th: Dogodek One with The Anniversary bo na voljo za nakup od 16. avgusta prek Fathom Events.

Nadaljevanka Prijatelji (Friends) je bila nominirana za 57 emmyjev, prejela pa jih je 7. Med igralci sta emmyja dobili Jennifer Aniston in Lisa Kudrow, pa tudi Bruce Willis in Christina Applegate v kategoriji za najboljšega gostujočega igralca. V osmih letih so bili za emmyja najmanj enkrat nominirani vsi člani zasedbe – z izjemo Courteney Cox (Monica Geller).