Videodelo In/sekt je bilo izbrano med 527 filmi in videi iz 42 držav, tudi ZDA, Kitajske, Japonske in Indije.

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Delo Šerca in Testen pod temo Genesis: začetek nove ere in evolucija umetne inteligence, povezuje podobo žuželk s tehnološkimi signali, z združevanjem narave in tehnologije. Takšna združitev ne le osvetljuje subjektivno naravo dojemanja časa, temveč tudi poudarja, kako tehnologija s svojo vseprisotnostjo oblikuje in ponovno opredeljuje naše razumevanje časa in prostora.

Na presečišču umetne inteligence in filma
Umetnika v In/sektu raziskujeta možnosti, ki jih umetna inteligenca prinaša v pripovedovanje zgodb in premagovanje vrzeli med organskim in digitalnim. Projekt je nastal s pomočjo sistemov umetne inteligence in je bil že predvajan na različnih mednarodnih dogodkih v Italiji, Španiji in Veliki Britaniji.

Na festivalu v južnokorejskem središču visokotehnoloških industrij Gumi so sodelovali tako strokovnjaki za umetno inteligenco kot filmski režiserji in širša javnost. Tekmovalni del je bil razdeljen na filmske in video kategorije, žirijo pa so sestavljali strokovnjaki za film in tehnologijo, na čelu s korejskim režiserjem Lee Jang-hojem.

Nagrajena dela so prejela nagrade v skupnem znesku 35 milijonov korejskih vonov (okoli 24.000 evrov). Vsi izbrani filmi bodo predvajani tudi oktobra na filmskem festivalu Newport Beach v Kaliforniji.

Simon Šerc in Martina Testen sta mednarodno uveljavljena avdiovizualna umetnika. Sodelovala sta pri številnih projektih in na mednarodnih festivalih. Njuna dela so bila predstavljena v priznanih medijih, kot so The Guardian, BBC, The Wire, njuni zvočni albumi pa so bili izbrani med najboljše albume terenskih posnetkov.