Največ gledalcev je liku Che očitalo, da naj bi se poklicno ukvarjal s stand up komedijo, pa ne premore niti ene same dobre šale. Foto: HBO
Največ gledalcev je liku Che očitalo, da naj bi se poklicno ukvarjal s stand up komedijo, pa ne premore niti ene same dobre šale. Foto: HBO

Igralka Sara Ramirez, ki je, tako kot lik Che Diaz, nebinarna oseba, je z objavo na družbenih omrežjih potrdila, da se v tretji sezoni ne vrača k seriji In kot bi mignil ... Omenja jo sicer samo kot "zadnji lik, ki sem ga upodobila", in v svoji objavi obsoja zabavno industrijo, ki po njenih besedah ustvarja "črne sezname" igralcev, ki so v povezavi z vojno v Gazi izrazili svojo podporo Palestincem.

Sara Ramirez namreč že od začetka konflikta pred več kot stotimi dnevi redno poziva k prekinitvi spopadov – tako kot to počne tudi Cynthia Nixon, ki v franšizi Seks v mestu že več kot 25 let upodablja Mirando Hobbes; v prvih dveh sezonah nove serije se je Miranda romantično zapletla s Che.

"Naša industrija je tako dvolična," zapiše Sara Ramirez v svoji objavi na Instagramu. "Medtem ko delijo nagrade, vodje kastinga in agenti sestavljajo črne sezname igralcev in filmskih delavcev, ki objavijo kar koli v podporo Palestincem v Gazi – zagotoviti hočejo, da ne bi nikdar več delali."

Samo največji so zaščiteni
"Medtem ko promovirajo lastne varovance, ki so se javno opredelili proti temu genocidu, pa odpuščajo druge, ki imajo manjše platforme in vidnost."
Objavo sklene z opazko na račun lastnega lika v seriji: "Neverjetno je, kako performativni so številni ljudje v Hollywoodu. Celo bolj kot zadnji lik, ki sem ga upodobila."

Lik stand up komičarke in voditeljice podkasta Che Diaz se je franšizi Seks v mestu pridružil s prvo sezono serije In kot bi mignil ... leta 2021. Hitro je postal eden najbolj zasmehovanih likov na malih zaslonih, češ da je karikatura nebinarne osebe. Guardianova recenzentka je lik denimo opisala kot "skupek protislovij ... komičarka brez šal, ki je dobila serijo na Netflixu, slavna osebnost z množico oboževalcev in brez prijateljev". Kljub izrazito negativnim kritikam je bil lik enako prisoten tudi v drugi sezoni serije.

"Che ne skuša biti všečen lik"
Sara Ramirez je v preteklosti že spregovorila o javnem odporu do Che. V intervjuju za New York Times je pripomnila, da "se zelo zaveda sovraštva, ki obstaja na spletu", a dodala, da "smo zgradili lik, ki je zelo človeški, ki ni popoln, ki je kompleksen, ki ni tukaj zato, da bi vam bil všeč, ki se ne trudi za tuje odobravanje".

Avtor serije Michael Patrick King je že lani potrdil, da bodo serijo, ki je po poraznih kritikah prve sezone v drugi sezoni vendarle našla nekakšno ravnotežje, snemali še naprej. Ob koncu druge sezone sta se Che in Miranda sicer razšli, a si je bila Che še vedno blizu z glavno junakinjo Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker).

Objava Sare Ramirez na Instagramu tako potrjuje govorice, da je bil lik Che iz serije odrezan, čeprav pri HBO-ju tega uradno še niso potrdili niti zanikali. Tabloid Mail Online poroča, da po mnenju pretočnega ponudnika "lik ni ničesar več prispeval k seriji".