Julia Roberts in Jennifer Aniston. Foto: EPA
Julia Roberts in Jennifer Aniston. Foto: EPA

Po poročanju Deadlina, ki je prvi poročal o projektu, je med ponudniki v boju med več studii in pretočnimi platformami zmagal Amazon, ki bo torej film predvajal. Barbakow bo napisal in režiral film, ki ga podpira produkcijska hiša LuckyChap Entertainment v lasti igralke in producentke Margot Robbie. Produkcijska hiša med drugim stoji za biografsko dramo Jaz, Tonya, ki je po premieri na filmskem festivalu v Torontu prejel tri nominacije za oskarje: najboljšo glavno žensko vlogo, najboljšo stransko žensko vlogo in najboljšo montažo.

Sorodna novica Pot v raj

Na področju filma se je vzpostavil žanr z osnovno poanto, da se ena oseba preseli v telo druge in obratno. Najdemo ga v filmih Velik, Vice Versa, Zamenjava, Odštekani petek, Your Name. Zadnje desetletje je bilo na področju popkulture večkrat mogoče zaslediti to vrsto zapleta. Leta 2013 je Disney Channel priredil Freaky Freakend s sedmimi epizodami iz različnih serij, ki so vsebovale epizode z zamenjavami teles.

O novem filmu z velikima zvezdnicama iz ameriških romantičnih komedij je za zdaj znanega le malo. Toda nedavni presenetljivi uspehi filma Pot v raj z Roberts in Georgeem Clooneyjem ter Izgubljeno mesto s Sandro Bullock in Channingom Tatumom v glavnih vlogah so dokazali, da obstoji resnično povpraševanje po komedijah, v katerih nastopajo zvezdnice in zvezdniki. V kinoblagajnah sta Pot v raj in Izgubljeno mesto vsak zaslužila več kot 150 milijonov dolarjev (136 milijonov evrov) po vsem svetu, poroča Variety.

Sorodna novica Palm Springs

Na Amazon prihajata tudi dokumentarni film Judy Blume Forever ter Somebody I Used to Know, romantična komedija režiserja Dava Franca z Alison Brie in Jayem Ellisom v glavnih vlogah. Prvi bo imel premiero 21. aprila, drugi pa bo na pretočniku debitiral 10. februarja, tako rekoč za valentinovo.

Barbakow je najbolj znan po filmu Palm Springs, svojem celovečernem prvencu. Kritiško cenjena komedija, ki v ospredje postavlja Andyja Samberga in Cristin Milioti kot svata, ki sta obtičala v časovni zanki, je bila premierno prikazana na filmskem festivalu Sundance leta 2020.

Producenti so film prodali Neonu in Huluju za takrat rekordnih 17,5 milijona dolarjev (15 milijonov evrov). Bil je namenjen predvajanju v kinematografih, a so ga zaradi epidemije večinoma prikazovali na spletu in na izbranih lokacijah.