Tudi v Hiši zmajev se bo zapletlo, ker prvorojenka Rhaenyra ni sin, dedič prestola pa je tako njen stric Daemon. Foto: HBO
Tudi v Hiši zmajev se bo zapletlo, ker prvorojenka Rhaenyra ni sin, dedič prestola pa je tako njen stric Daemon. Foto: HBO

Nova serija hiše HBO temelji na izjemno obsežni knjigi Ogenj in kri pisatelja Georgea R. R. Martina, ki je sicer zaslovel s knjigami Igra prestolov. Zgodba romana Ogenj in kri se zakoplje globoko v fascinantno, a hkrati nasilno zgodovino družine Targaryen, v čas kakšnih 100 let pred rojstvom matere zmajev Daenerys. Gospodarji zmajev znajo na ogenj bruhajočih živalih jezditi, imajo belo-plavolase lase in so razvpiti po tem, da se poročajo s sorodniki.

Pri HBO-ju pravijo, da je produkcija nove serije pravkar stekla in da bo predvidoma predvajana v letu 2022. Aprila so razkrili fotografijo članov snemalne ekipe, na kateri sedijo za računalniki, zdaj razkrite najnovejše fotografije pa razkrivajo veliko več, saj vidimo igralce naličene v popolnih kostumih na snemanju.

Emma D'Arcy igra princeso Rhaenyro Targaryen, kraljevo prvorojenko, ki zna, tako kot njeni moški sorodniki, jezditi zmaje. Kot je v kraljevih družinah običajno, tudi v tej zgodbi nastopi težava, ker prvorojenka ni sin.

Matt Smith, ki je številnim najbolj poznan kot 11. doktor v Doctor Whoju in princ Filip, vojvoda Edinburški, v seriji Krona (Crown), igra princa Daemona Targaryena, mlajšega brata kralja Viserysa in dediča prestola. Tudi on jezdi zmaje in v boju mu nihče ni enak.

Morska kača Corlys Velaryon. Foto: HBO
Morska kača Corlys Velaryon. Foto: HBO

Steve Toussaint igra gospodarja Corlysa Velaryona t. i. navtičnega pustolovca, ki je poznan pod imenom Morska kača (The Sea Snake). Je gospodar hiše Velaryon, ki zase trdi, da ima največjo in najboljšo mornarico na svetu, ter da je celo bogatejši od Lannisterjev, ki sicer veljajo za najbogatejše zaradi svojih rudnikov zlata.

Olivia Cooke igra Alicento Hightower, ki je najlepša ženska v sedmih kraljestvih. Je hči kraljeve roke Otta Hightowerja.

Rhys Ifans igra Otta Hightowerja, lojalnega in vdanega služabnika tako kralju kot kraljestvu. Prepričan je, da je največja nevarnost za kraljestvo prav kraljev brat Daemon, saj je dedič prestola.

Serija se bo osredotočila in poglobila na družino jezdecev zmajev hiše Targaryen, zato zmajev v posameznih epizodah gotovo ne bo manjkalo. Pri HBO-ju so že lani decembra na svetlo dali prve konceptualne osnutke zmajev. Leta 2019 je Sven Martin, eden od umetniških oblikovalcev zmajev v seriji Igra prestolov, povedal, da so fantastična bitja dejansko delno zasnovana na gibih in načinu premikanja resničnih živali.

Alicenta in Otto Hightower. Foto: HBO
Alicenta in Otto Hightower. Foto: HBO