Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na seznamu kanadskih sankcij, ki so jih v Ottawi obelodanili v ponedeljek, so se med drugim znašli režiser in igralec Vladimir Maškov, ki je na Zahodu najbolj znan po svojih vlogah v filmih Za sovražnikovo črto in Misija nemogoče, glavni urednik moskovskega dnevnika Moskovski Komsomolec Pavel Gusev in prvi mož uredništva za novice na ruski televiziji v državni lasti Prvi kanal Kirill Klejmenov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ottawa je tiste, ki jih je uvrstila na najnovejši seznam sankcij, obtožila "širjenja lažnih pripovedi, ki služijo kot pretveza za neupravičeno vojno ruskega režima" v Ukrajini. "Vojna ruskega režima temelji na lažeh in prevarah," je ob tem dejala kanadska zunanja ministrica Melanie Joly in dodala, da Moskva "utiša in zapira lastne državljane, ki si upajo govoriti resnico". "Sprevideli smo te laži," je še povedala.

Kanada je od začetka ruskega napada na Ukrajino 24. februarja doslej uvedla sankcije proti več kot 1400 posameznikom in subjektom v Rusiji, Ukrajini in Belorusiji.