Kevin Spacey. Foto: Reuters
Kevin Spacey. Foto: Reuters

Leta 1959 rojenega Kevina Spaceyja so obtožili po tem, ko je metropolitanska policija pregledala dokaze po vrsti ovadb, ki segajo v obdobje med omenjenima letoma. Tri tožbe se nanašajo na spolne zlorabe, ki naj bi se zgodile v Londonu, in ena v Gloucestershiru, poroča BBC.

Obtožen je tudi dodatnega hudega spolnega kaznivega dejanja v Londonu. Prva obtožba se nanaša na domnevni spolni napad, ki naj bi se zgodil v Londonu marca 2005, druga domnevna žrtev pa naj bi bila napadena prav tako v Londonu avgusta 2008. Tretja tožba se nanaša na domnevni napad v Gloucestershiru aprila 2013.

Obtožbe sledijo pregledu dokazov
Rosemary Ainslie
, vodja oddelka za posebne zločine pri kronskem tožilstvu (Crown Prosecution Service – CPS), je po pisanju ABC-ja dejala, da so po tem, ko je metropolitanska policija pregledala dokaze, "dovolili kazensko ovadbo 62-letnega Kevina Spaceyja zaradi štirih obtožb spolnega napada na tri moške". Dodala je, da je "obtožen tudi povzročitve penetrativne spolne dejavnosti brez privolitve. Obtožbe sledijo pregledu dokazov, ki jih je zbrala metropolitanska policija v svoji preiskavi."

V zadnjih petih letih niz obtožb
Prve obtožbe spolnih napadov in neprimernega vedenja Kevina Spaceyja so se pojavile leta 2017, vse od takrat je njegova igralska kariera v zatonu. Najprej je bil ob vlogo ameriškega predsednika v seriji Hiša iz kart, nato so ga celo izrezali iz že posnetega filma Ves denar tega sveta Ridleyja Scotta in ga nadomestili s Christopherjem Plummerjem.

Od manjših do večjih produkcij
Od takrat se je pojavljal le v manjših produkcijah, kot je denimo lanska drama L’uomo Che Disegnò Dio (Moški, ki je naslikal Boga), ki jo je režiral Franco Nero in v njej tudi zaigral, ob njiju je igrala tudi Faye Dunaway.

Sorodna novica Bilo je nekoč na Hrvaškem ali Kevin Spacey kot prvi hrvaški predsednik Franjo Tuđman

V tem mesecu pa je na Hrvaškem doživel premiero igrano-dokumentarni Bilo je nekoč na Hrvaškem o prvem hrvaškem predsedniku Franju Tuđmanu, ki ga Spacey tudi upodobi, sicer v angleškem jeziku.

Na filmskem festivalu, ki trenutno poteka v Cannesu, je bil premierno na ogled napovednik filma Peter Five Eight, v katerem upodablja resničnega nepremičninskega agenta, ki je na videz povsem priseben moški, a je v resnici množični morilec.

Spaceyja bo v prihodnje mogoče videti v filmu 1242-Gateway to the West, prvi večji produkciji po letu 2017, ki jo bo po scenariju Aarona Horvatha in Joan Lane režiral Peter Soons. Ob njem bodo igrali še Eric Roberts, Christopher Lambert, Terence Stamp, Jeremy Neumark in Genevieve Florence.