Scenarist Primož Suhodolčan je povedal, da je
Scenarist Primož Suhodolčan je povedal, da je "v drugem delu še bolj poudarjeno sodelovanje. Želeli smo povedati, da posameznik proti ekipi ne more zmagati. Tudi mene je sprva skrbelo, da scenarij ne bo dovolj zabaven in atraktiven, da ne bo dovolj filmski, a smo s skupnimi močmi, kot ekipa, ustvarili res dobro zgodbo." Foto: Kolosej

24. festival Schlingel, ki prinaša najnovejše filmske stvaritve, namenjene mlademu občinstvu, se začenja danes in bo trajal do nedelje, film Košarkar naj bo 2 pa bo na ogled v sekciji Panorama. Kot so še sporočili iz Slovenskega filmskega centra (SFC), bo film, ki ga je po scenariju Primoža Suhodolčana režiral Boris Bezić, na festivalu prikazan dvakrat.

Šolske obveznosti, ljubezenske težave in košarkarski zapleti ...
Košarkar naj bo 2 nadaljuje pripoved o Ranti, fantu, ki je "tako velik, da bi lahko celo žirafam kravate zavezoval". Življenje nerodnega in lenega fanta spremeni košarkarska žoga. Drugi del filma nadaljuje zgodbo prvega, a leto pozneje. Vse je v najlepšem redu, dokler poletnega predpočitniškega vzdušja ne pretresejo nepredvidene šolske obveznosti, ljubezenske težave in košarkarski zapleti. Toda Ranta in druščina se ne dajo, so vsebino filma povzeli pri SFC-ju.

V domačih kinematografih si je film Košarkar naj bo 2 doslej ogledalo več kot 10.000 gledalk in gledalcev, kar pomeni, da gre za najbolj gledan film zadnjih nekaj dni. Foto: Kolosej
V domačih kinematografih si je film Košarkar naj bo 2 doslej ogledalo več kot 10.000 gledalk in gledalcev, kar pomeni, da gre za najbolj gledan film zadnjih nekaj dni. Foto: Kolosej

V filmu igrajo Klemen Kostrevc, Matija Brodnik, Gaja Filač, Domen Novak, Lado Bizovičar, Marko Miladinović, Gojmir Lešnjak Gojc, Ana Maria Mitič, Matjaž Javšnik, Mojca Funkl in Primož Pirnat.

Pobratena Ljubljana in Chemnitz
Festival Schlingel od leta 1996 organizirajo v nemškem mestu Chemnitz (med letoma 1953 in 1990 Karl-Marx-Stadt), ki je z Ljubljano pobrateno vse od prve izvedbe festivala. Slovenski mladinski in družinski filmi so zadnja leta redni gostje tega nemškega festivala. Leta 2016 so v okviru 21. izvedbe tega festivala organizirali največjo predstavitev slovenskih mladinskih filmov v tujini v zadnjih 20 letih.

Nemško premiero so takrat doživeli celovečerci Pojdi z mano Igorja Šterka, Nika Slobodana Maksimovića in Utrip ljubezni Borisa Petkoviča. Ob celovečernih filmih so se predstavili še kratki igrani film Martina Turka Dobro unovčeno popoldne, med animiranimi filmi pa Princ Ki-Ki-Do: Balon Grege Mastnaka in Zadnje kosilo Mihe Šubica. Leta 2017 se je predstavil Košarkar naj bo Borisa Petkovića, lansko leto pa Gajin svet Petra Bratuše.

Košarkar naj bo 2, bo na festivalu na ogled danes in v petek, obeh projekcij se bo udeležil režiser Boris Bezić.

Košarkar naj bo 2 že v kinih