S tem filmom so sklenili zimski semester, ki so ga pripravili v okviru dveh predmetov. Z odzivom na petkovem dogodku so zelo zadovoljni. Kot so še sporočili s fakultete, je premiera, upoštevajoč trenutne epidemične razmere, napolnila kinodvorano.

Iz filma Čakalnica. Foto: Anamarija Valentina Dajnko
Iz filma Čakalnica. Foto: Anamarija Valentina Dajnko

Kratki igrani film Čakalnica je produkt dveh predmetov, in sicer Režija in predprodukcija ter Praktikum: Produkcija za medije. Izvirno zgodbo Tomija Perše, ki je nastala v prvem letniku magistrskega študija, so študenti in študentke v drugem letniku adaptirali, si razdelili vloge in v treh in pol snemalnih dneh posneli 12-minutni film.

Pod režijo se je podpisal Miha Horvat, producentka je bila Atena Bošnjak, asistentka režije Anamarija Nađ, snemalec in direktor fotografije Gašper Pristovnik. "Odziv občinstva je bil boljši od pričakovanj. Smo ponosni, srečni in veseli," je povedal režiser.

Na premieri je film prvič videl tudi Luka Potpara, ki je v filmu odigral protagonista Viktorja. "Filma nisem želel pogledati pred tem, tako da sem danes res užival. V spominu mi bo ostalo tudi sodelovanje s tako povezano in delujočo ekipo, v največje veselje je delati s takimi ljudmi," je dejal.

Poleg njega so v filmu igrali še Katarina Žilavec, Igor Sedlarević, Nina Bajzek in Uroš Zavodnik. Profesor Uroš Zavodnik ter asistenta Jani Pavlič in Matevž Pucer so v nagovoru pred premierno projekcijo izpostavili vnemo, zagnanost in predanost produkcijske ekipe študentov in pohvalili odlične odnose, ki so jih med procesom vzpostavili ne le med seboj, ampak tudi z igralsko zasedbo in mentorji.

Kratki igrani film Čakalnica bodo ustvarjalci po napovedih prijavili na slovenske in tudi mednarodne filmske festivale, obetajo se projekcije v živo in na spletu. Ekipa načrtuje predvajanje filma tudi na njihovi fakulteti.