Sorodna novica Ruske sile zasedle jedrsko elektrarno v Černobilu, Kijev: umrlo je 57 ljudi, 169 je ranjenih

61-letni Sean Penn je v Kijev prispel danes, na dan začetka ruske invazije. Po besedah ukrajinske vlade je prišel z namenom, da ujame konflikt na film. Iz urada ukrajinskega predsednika so sporočili, da Penn izkazuje "pogum in poštenost", torej lastnosti, za kateri pravijo, da jih številni zahodni politiki nimajo, piše portal TMZ.

Na posnetkih z novinarske konference
Penna je mogoče videti tudi na posnetkih z današnje novinarske konference ukrajinskih vladnih predstavnikov v Kijevu. Glede na navedbe ukrajinske strani je filmar govoril tudi z novinarji in vojaškimi predstavniki, da bi razumel, kako Ukrajinci gradijo svojo obrambo.

Tudi obisk predsednikovega urada
Po besedah ukrajinske vlade je Penn prvikrat prišel tja že novembra, ko se je na nastajajoči dokumentarec pripravljal z obiskom ukrajinske vojske. Tokrat pa je "obiskal urad predsednika in se pogovarjal s podpredsednico vlade Irino Vereščuk, pa tudi z lokalnimi novinarji in pripadniki ukrajinske vojske", je poročal Newsweek.

Besede hvale za pogum in poštenost
Urad predsednika je prek ukrajinskega veleposlaništva v ZDA izdal izjavo, v kateri je predsednik pohvalil z oskarjem nagrajenega filmarja. "Režiser je posebej prišel v Kijev, da bi posnel vse dogodke, ki se trenutno dogajajo v Ukrajini, in svetu povedal resnico o ruski invaziji na našo državo. Sean Penn je med tistimi, ki danes podpirajo Ukrajino v Ukrajini. Naša država mu je hvaležna za pogum in poštenost. Več kot bo takšnih ljudi v naši državi, pravih prijateljev Ukrajine, ki podpirajo boj za svobodo, prej bo mogoče ustaviti zahrbtni napad Rusije," so glede Pennovega angažmaja sporočili iz urada predsednika Volodimirja Zelenskega.

Dokumentarec nastaja pod okriljem Vice Studios v sodelovanju z Vice World News and Endeavor Content, navaja portal Variety.