Pisalo se je leto 1981: Steven Spielberg in Harrison Ford na snemanju prvega filma pustolovskem arheologu, ki so ga naslovili Indiana Jones in lov za izgubljenim zakladom. Foto: IMDb
Pisalo se je leto 1981: Steven Spielberg in Harrison Ford na snemanju prvega filma pustolovskem arheologu, ki so ga naslovili Indiana Jones in lov za izgubljenim zakladom. Foto: IMDb

Dolgo načrtovanega petega filma o Indiani Jonesu, v katerem bomo znova spremljali zgodbo arheologa Henryja Waltona Jonesa, se še kar naprej drži smola. Potem ko so njegovo premiero večkrat preložili, je studio Disney zdaj prisiljen zaradi pandemije novega koronavirusa preložiti številna snemanja in premiere. Še pred kratkim je veljalo, da bo film v kinematografe prišel julija 2021.

Sorodna novica Steven Spielberg ne bo režiral petega filma o Indiani Jonesu

80-letni pustolovec očitno še ni za odpis
Glede na zadnje napovedi bo premiera torej šele v poletnih mesecih leta 2022, sta poročali filmski reviji Variety in Hollywood Reporter. Harrison Ford, ki bo že petič upodobil naslovnega junaka, bo tedaj star že 80 let. Mimogrede, prvi film o tem pustolovskem arheologu, naslovljen Indiana Jones in lov za izgubljenim zakladom, nosi letnico 1981.

Sicer pa so letošnjega februarja naznanili tudi, da petega filma o Indiani Jonesu ne bo režiral Steven Spielberg, ki je režiral vse štiri filme doslej. Sodeloval bo le kot producent, režijo pa bo prevzel James Mangold, je takrat poročala nemška tiskovna agencija DPA.

Po treh desetletjih vrnitev na vojaško letalsko šolo
Prav tako bo nadaljevanje še ene filmske klasike prišlo na velika platna z zamudo. Zaradi pandemije koronavirusa bo Top Gun: Maverick namesto poleti premierno prikazan šele decembra. Vlogo vojaškega pilota Peta Mitchella – Mavericka je znova prevzel Tom Cruise, ki se po več kot 30 letih vrača na elitno vojaško letalsko šolo, da bi usposobil mlade pilote za posebno misijo. Iz zasedbe prvega filma je tudi Val Kilmer, ki igra Maverickovega tekmeca.

Toma Cruisa bo znova mogoče videti v vlogi Peta Mitchella – Mavericka. Foto: IMDb
Toma Cruisa bo znova mogoče videti v vlogi Peta Mitchella – Mavericka. Foto: IMDb

Poleg Cruisa in Kilmerja bodo zaigrali še Jennifer Connelly, ki bo "zamenjala" Maverickovo simpatijo (leta 1986 jo je upodobila Kelly McGillis), Ed Harris, Jon Hamm, Miles Teller, Glen Powell in Lewis Pullman. Režijo nadaljevanja filma, ki ga je pred 34 leti režiral zdaj že pokojni Tony Scott, je prevzel Joseph Kosinski.

Produkcija novega Top Guna je stala več kot 150 milijonov dolarjev in zato si pri Paramountu po pisanju Varietyja še posebej prizadevajo zaslužiti z množično prodajo vstopnic.