Trenutno napovedana premiera v marcu 2021 se sicer ne zdi preveč realističen cilj, saj so film šele začeli snemati. Foto: IMDb
Trenutno napovedana premiera v marcu 2021 se sicer ne zdi preveč realističen cilj, saj so film šele začeli snemati. Foto: IMDb

Cage je nastanjen v dubrovniškem hotelu Argentina, snemanje pa so začeli v znameniti vili Šeherezada, so poročali hrvaški mediji. Objavili so tudi fotografije Cagea in Pascala med snemanjem. Če zaradi pandemije bolezni covid-19 ne bo zapletov pri produkciji, bo film premiero doživel marca 2021, je danes poročal Jutarnji list.

Šestinpetdesetletni igralec se v svojem novem filmu sooči s sebičnim "Nicolasom Cageom" iz 90. let, ki ga obtožuje, da je kriv za celo vrsto slabih filmov, ki jih je posnel, zaradi česar se je znašel na B-seznamu priljubljenosti in na robu bankrota.

56-letni Cage je sprejel vlogo, potem ko so mu scenaristi zagotovili, da njihov cilj ni posmehovanje na njegov račun, temveč poklon njegovim najboljšim vlogam, je poročala komercialna televizija Nova TV.

Zvezdnika se bosta na jugu Hrvaške mudila dva tedna. Foto: IMDb
Zvezdnika se bosta na jugu Hrvaške mudila dva tedna. Foto: IMDb

Cage je oskarja za najboljšo moško vlogo dobil za film Zbogom, Las Vegas v režiji Mika Figgisa leta 1996. Med drugim je zaigral še v filmih Divji v srcu, Osem milimetrov, Kačje oči, Mesto angelov, Brez obraza, Letalo prekletih, Alcatraz in Lahko se zgodi tudi vam. Cage, ki je tudi nečak ameriškega režiserja Francisa Forda Coppole, je leta 2009 v hrvaški Istri snemal celovečerec Čas lova na čarovnice.

Petinštiridesetletni Pascal je najbolj znan po vlogi Oberyna Martella v četrti sezoni uspešnice Igra prestolov in vlogi Javierja Pene v seriji Narcos.

Dobrodošlico Cageu in ekipi celovečerca je na svojem profilu na Facebooku izrekel tudi dubrovniški župan Mato Franković. Spomnil je, da so prejšnji mesec v Dubrovniku snemali znanstvenofantastični celovečerec The Islander, v katerem med drugim igra britanska igralka Caroline Goodal.

Mesto, ki lahko "igra" srednjeveško utrdbo, letovišče ali fantazijsko deželo
Dubrovnik je v svetu najbolj znano hrvaško turistično mesto tudi zaradi snemanja priljubljenih nadaljevank in celovečercev, kot so Igra prestolov, Vojna zvezd, Mama Mia in Borgia, pa tudi novejših filmov o Robinu Hoodu in Jamesu Bondu ter številnih drugih.

11 milijonov evrov za hrvaško gospodarstvo
Iz hrvaškega avdiovizualnega centra (Havc) so sporočili, da bo snemanje filma s Cageom in Pascalom v Dubrovniku potekalo 15 dni. Na svoji spletni strani so poudarili, da je tudi aktualno snemanje Hrvaško v svetu potrdilo kot epidemiološko varno lokacijo za snemanje filmov. Kot so dodali, bodo mednarodni filmski vlagatelji za deset letošnjih filmskih projektov na Hrvaškem porabili 85 milijonov kun (11,3 milijona evrov).