Serija o normalnih ljudeh bo sestavljena iz dvanajstih polurnih epizod, v katerih bosta nastopila Daisy Edgar-Jones kot Marianne in Paul Mescal kot Connell.  Foto: Reuters
Serija o normalnih ljudeh bo sestavljena iz dvanajstih polurnih epizod, v katerih bosta nastopila Daisy Edgar-Jones kot Marianne in Paul Mescal kot Connell. Foto: Reuters

Roman irske pisateljice sledi odraščanju in zaljubljanju Marianne in Connela iz irskega mesteca na deželi. Marianne je premožna in pametna "odpadnica", s katero družina slabo ravna. Connell pa je priljubljen športnik, sin mame samohranilke, ki dela kot čistilka in med drugim čisti hišo, v kateri živi Marianne. Tako se protagonista tudi spoznata.

Režijo si bosta razdelila dva ustvarjalca, poroča publikacija Nylon. Eden izmed režiserjev serije bo Irec Lenny Abrahamson, ki je bil leta 2015 nominiran za oskarja za svoje delo pri filmu Soba. Druga pa bo Hettie McDonald, ki je poleg številnih epizod različnih nadaljevank režirala film Mestna pravljica.

Dvanajst polurnih epizod
Serija o normalnih ljudeh bo sestavljena iz dvanajstih polurnih epizod, v katerih bosta nastopila Daisy Edgar-Jones kot Marianne in Paul Mescal kot Connell. Avtorica romana je trenutno del scenaristične ekipe, poglavja v televizijsko serijo z njo oblikujeta še Alice Birch in Mark O’Rowe.

"Kot dolgoletni oboževalki Lennyja Abrahamsona mi je poseben privilegij delati skupaj z njim pri adaptaciji romana," je dejala pisateljica. "Ne bi mogla biti srečnejša z ekipo, ki smo jo sestavili, povsem navdušena sem, da lahko opazujem, kako prinašajo novo življenje v zgodbo na zaslon," so njene besede še povzeli pri Guardianu.

Snemanje začnejo prihodnji teden v Dublinu, pozneje bodo snemali še v irskem kraju Sligo in v Italiji. Na malih zaslonih pa si bo serijo mogoče ogledati prihodnje leto.

Pogovori s prijatelji pa kmalu v slovenščini
Normal People je sicer drugi roman irske literatke, ki je za zdaj še ne moremo brati v slovenščini. Predvidoma letos bo pri Založbi Sanje izšel slovenski prevod romanesknega prvenca Rooneyjeve z naslovom Pogovori s prijatelji. V slovenščino ga bo prevedla Vesna Velkavrh Bukilica. Pri založbi so jo označili kot avtorico, ki jo proglašajo za glas nove generacije, Jane Austen prekariata in J. D. Salinger za generacijo Snapchata.