Po poročanju bloga Deadline pogodba še ni bila podpisana, Ridley Scott se za režiserjev stolček pri projektu še pogaja. Foto: Reuters
Po poročanju bloga Deadline pogodba še ni bila podpisana, Ridley Scott se za režiserjev stolček pri projektu še pogaja. Foto: Reuters
Sorodna novica Umrl je Robin Gibb, pevec Bee Gees

Najnovejši vpis v žanr glasbenih biografij, film o Bee Gees, naj bi režiral veliki Ridley Scott. Načrti za film o skupini obstajajo že od leta 2019, a najprej je bil za režijo predviden Kenneth Branagh.

Izvršni producent projekta bo edini še živeči ustanovni član, Barry Gibb, sodeloval pa bo tudi producent uspešnice Bohemian Rhapsody Graham King. Podrobnosti o igralski zasedbi ali fokusu zgodbe za zdaj še niso znane, je pa studio Paramount že leta 2019 z družino Gibb sklenil pogodbo, ki jim dovoljuje uporabo originalnih glasbenih posnetkov.

Barry, Maurice in Robin Gibb so se rodili na otoku Man, odraščali v Manchestru in se pozneje izselili v Avstralijo; prvi album kot skupina so izdali leta 1965. Po vrnitvi Veliko Britanijo leta 1967 se je njihova kariera razmahnila, tudi po zaslugi uspešnic, kot so How Can You Mend a Broken Heart, Jive Talkin’ in Tragedy. Samo njihov album, posnet za film Saturday Night Fever, je bil prodan v več kot 40 milijonih izvodov. Maurice Gibb je umrl leta 2003, Robin nato leta 2012.

86-letni Ridley Scott je pred kratkim končal snemanje nadaljevanja moderne klasike Gladiator (2000), v kateri bomo videli Paula Mescala in Denzla Washingtona; premiera filma je trenutno napovedana za november.

Filmski blog Deadline navaja še zanimivo anekdoto: v sedemdesetih naj bi menedžer Bee Geesov Robert Stigwood poskušal organizirati snemanje filma, postavljenega v srednji vek, v katerem bi bratje nastopali kot igralci. Režijo so ponujali Ridleyju Scottu, a projekt nikoli ni zares zaživel.