Henry in Ann sta v filmu predstavljena kot navidezno popoln par zdrava, srečna in glamurozna. A rojstvo njunega prvega otroka, hčere Annette, skrivnostne deklice z izjemno usodo, bo spremenilo njuni življenji.

Osrednji igralki filma. Foto: Imdb/zajem zaslona
Osrednji igralki filma. Foto: Imdb/zajem zaslona

Film bo uradno odprl festivalski tekmovalni program, ob premieri pa bo stopil tudi v redno distribucijo po francoskih kinih. V njem igrajo Marion Cotillard, Adam Driver in Simon Helberg.

"Vsak film Leosa Caraxa je dogodek"
Annette je Caraxov šesti celovečerec. Režiser je sicer znan kot enigmatični vizionar in je po zapisu na festivalski spletni strani v zadnjih 35 letih ustvaril ene najlepših trenutkov francoske kinematografije. Označen je kot poetični genij z neusahljivo domišljijo, pa tudi kot enfant terrible francoskega filma. Njegovega najnovejšega filma se po zapisu veselijo cinefili po vsem svetu.

"Vsak film Leosa Caraxa je dogodek. In tokratni izpolnjuje vsa pričakovanja! Annette je darilo, na katero so ljubitelji filma, glasbe in kulture upali, tisto po čemer smo hrepeneli v preteklem letu," je dejal predsednik festivala Pierre Lescure. Predstavnik festivala Thierry Fremaux pa je dodal, da si ne bi mogli želeti lepše združitve s filmom na velikem platnu.

Uradni izbor bodo razglasili maja
Carax je v tekmovalnem programu festivala nazadnje pred devetimi leti predstavil svoj film Holy Motors. Otvoritveni večer letošnje izdaje bo 6. julija v živo po televiziji in v izbranih kinih, se bodo pa organizatorji festivala pri njegovi organizaciji prilagajali epidemiološki situaciji.

Velika festivalska žirija, ki ji bo predsedoval ameriški filmski režiser Spike Lee, bo zmagovalce naznanila na zaključni prireditvi, ki bo 17. julija. Uradni festivalski izbor bo sicer znan konec maja, še piše na festivalski spletni strani.