Kanadsko-ameriška zvezdnica Pamela Anderson. Foto: Reuters
Kanadsko-ameriška zvezdnica Pamela Anderson. Foto: Reuters

Film, ki ga je za pretočno platformo Netflix režiral Ryan White, prepleta osebne arhivske posnetke, fotografije in dnevniške zapise. Obenem bodo pri založbi HarperCollins izšli tudi njeni knjižni spomini, poroča The Hollywood Reporter.

Sorodna novica Dokumentarec o Pameli Anderson: "Moje življenje: tisoč nepopolnosti, milijon napačnih predstav"

Popikona je zadnja leta odločna aktivistka za pravice živali in veganka, ki opozarja na nujnost množičnejšega uživanja hrane izključno rastlinskega izvora. V novem filmu komentira svoje poklicne odločitve, medijske zgodbe o sebi in romance.

Nastanka serije Pam & Tommy ni podprla
V napovedniku, ustvarjenem na upočasnjeno priredbo skladbe Lovefool skupine The Cardigans, pozornost med drugim usmerja v svoj zasebni vroči posnetek, ki sta ga posnela s takratnim možem Tommyjem Leejem na medenih tednih. "Ta ukradeni posnetek sem izločila iz svojega življenja, da bi preživela, in zdaj, ko se znova pojavlja, mi je slabo," pravi Pamela Anderson, ki govori o tem, kako je posnetek ponovno vstopil v javno sfero prek Hulujeve serije Pam & Tommy.

Nastanka serije o svojem zakonu in eni izmed svojih najbolj travmatičnih izkušenj ni nikoli podprla. "Mislim, da je ljudje nimajo za lastnico lastne podobe," slišimo v napovedniku. "To je Pamela Anderson: javna last."

Pamela ima dva zdaj že odrasla sina iz zakona s Tommyjem Leejem, Brandona (na fotografiji) in Dylana. Foto: AP
Pamela ima dva zdaj že odrasla sina iz zakona s Tommyjem Leejem, Brandona (na fotografiji) in Dylana. Foto: AP

"Če bi me skrbelo, kaj si ljudje mislijo, me ne bi bilo tukaj"
Arhivski posnetki, pomešani z novejšim materialom v njenem lastnem domu, prikazujejo, kako razmišlja o svojih preteklih odločitvah, ki jih zdaj postavlja v novo perspektivo. "Postavljam se v nore situacije in jih preživim," pravi v smehu. "Vseeno mi je, kaj si ljudje mislijo. Ker je to edina izbira, ki sem jo imela. Če bi me skrbelo, kaj si ljudje mislijo, me ne bi bilo tukaj."

Film bo očitno odrl vrata tudi v njene interpretacije ljubezenskega življenja, ob čemer njen sin Brandon Thomas Lee, ki sodeluje kot producent, spregovori o tem, kako je morda njena "najljubša stvar na svetu zaljubiti se", ampak kako zelo ji je tudi "ljuba zamisel o odljubljanju".

"Biti moraš pogumen in uporabiti, kar imaš," pravi. "Zakaj ne moremo biti junaki v lastni življenjski zgodbi?"

Pred izidom napovednika je zvezdnica serije Obalna straža (Baywatch) po poročanju Hollywood Reporterja "zelo oklevala", a ko pogleda nazaj, se na koncu vendarle počuti opolnomočeno.

"Ne žrtev, ampak preživela in živa"
Prva najava filma je prišla tudi z njenim lastnoročnim zapisom: "Moje življenje: tisoč nepopolnosti, milijon napačnih predstav." Igralka je sporočilo zapisala na uradni pisemski papir Netflixa. "Pokvarjena, divja in izgubljena. Nobenih pričakovanj nimam za izpolniti – lahko te samo presenetim." Dodala je še: "Ne žrtev, ampak preživela in živa, da lahko povem resnično zgodbo."