Morda najslavnejša šesterica v zgodovini humorističnih nanizank. Fotografija je s podelitve emmyjev leta 2002. Foto: Reuters
Morda najslavnejša šesterica v zgodovini humorističnih nanizank. Fotografija je s podelitve emmyjev leta 2002. Foto: Reuters
Posebno
Posebno "karantensko" epizodo je pred kratkim posnela zasedba nanizanke Parks and Recreation. Gledalci in kritiki so se bolj ali manj strinjali, da je imela epizoda predvsem nostalgično vrednost. Foto: IMDb

Za ponovno snidenje šesterice iz kavarne Central Perk so oboževalci moledovali dolga leta – in še pred nekaj meseci se je zdelo, da se jim bo želja uresničila. Za promocijo platforme vsebin na zahtevo HBO Max naj bi posneli eno samo dodatno, improvizirano epizodo v živo. Še preden so lahko obljubo izpolnili, je epidemija novega koronavirusa sunkovito zaustavila hollywoodsko mašinerijo.

Niso hoteli razdeljenega zaslona in videoklica
HBO bi se seveda lahko zgledoval po primerih številnih drugih serij in ponudil kako dodatno vsebino "iz karantene", torej na način, da bi se vsi igralci v prenos vklopili iz svojih domov (tako so denimo naredili pri Saturday Night Live in Parks and Recreation).

A namesto tega so se odločili počakati: "Čakamo še, ker upamo, da bomo epizodo vseeno lahko posneli pred koncem poletja. Veliko vrednost vidimo v prisotnosti občinstva, ki bo reagiralo na ponovno snidenje šestih starih prijateljev," je za revijo Variety komentiral Robert Greenblatt, predsednik korporacije WarnerMedia Entertainment, ki bo platformo HBO Max vseeno zagnala 27. maja. "Zadeve nismo hoteli odkljukati prek videoklica, nismo hoteli šestih okvirčkov z ljudmi, ki se vklapljajo iz svojih kuhinj ali dnevnih sob."

Težko pričakovana ponovna združitev prijateljev je bila napovedana februarja, a se je snemanje zaradi pandemije novega koronavirusa zamaknilo za nedoločen čas. Foto: IMDb.
Težko pričakovana ponovna združitev prijateljev je bila napovedana februarja, a se je snemanje zaradi pandemije novega koronavirusa zamaknilo za nedoločen čas. Foto: IMDb.

Prijatelje je TV-mreža NBC predvajala med letoma 1994 in 2004. Zadnjo epizodo 10. sezone, ki so jo zavrteli 6. maja 2004, si je ogledalo kar 52,5 milijona gledalcev v ZDA, s čimer je to postala najbolj gledana TV-epizoda desetletja. Priljubljenost serije pa ne pojenja, saj si je prek Netflixa pridobila celo novo generacijo mlajših gledalcev.

Vsak od igralcev – to so Jennifer Aniston (Rachel), Matt LeBlanc (Joey), Courtney Cox (Monica), Matthew Perry (Chandler), Lisa Kudrow (Phoebe) in David Schwimmer (Ross) – naj bi za to enkratno snemanje po poročanju revije Variety prejel od dva do 2,3 milijona evrov.

Ko "konvencionalno" postane najboljši način
"Če bo trenutno stanje trajalo v nedogled, bomo seveda morali ubrati alternativno pot,"
si pušča vrata priprta Greenblatt. "Ampak trenutno gledamo v prihodnost in upamo, da bomo lahko projekt izpeljali na čim konvencionalnejši način. Če bomo epizodo predvajali jeseni, se bodo imeli gledalci česa veseliti."