Steven Spielberg leta 1982 v Cannesu, kjer je predstavil film E.T. vesoljček. Foto: AP
Steven Spielberg leta 1982 v Cannesu, kjer je predstavil film E.T. vesoljček. Foto: AP

Film bo prikazal Spielbergovo otroštvo v Arizoni na koncu 50. in začetku 60. let prejšnjega stoletja, pri čemer si bodo ustvarjalci vzeli precej svobode in ne bodo togo sledili Spielbergovi življenjski poti. Michelle Williams bo nastopila v vlogi režiserjeve matere, medtem ko bo Seth Rogen upodobil njegovega najljubšega strica, je poročala filmska revija Variety. Fantku, ki bo filmska različica "malega Stevena", bo v filmu ime drugače.

Ni še sicer čisto jasno, kolikšen del filma bo povsem avtobiografski, je pa bilo obdobje mladostništva za danes slavnega režiserja eno težjih in obenem formativnih: njegova starša sta se ločevala, on pa je prvič dobil v roke očetovo kamero in začel snemati filme s prijatelji. Že pri 13 letih je posnel 40-minutni vojni film Escape to Nowhere, s katerim je zmagal na državnem tekmovanju.

Spielberg je scenarij spisal skupaj s Tonyjem Kushnerjem, s katerim tudi sicer redno sodeluje. Film naj bi začeli snemati letos poleti, v kinematografe pa naj bi prišel prihodnje leto.

Na Zgodbo z zahodne strani še čakamo
Spielberg in Kushner sta nam sicer "dolžna" še en skupen projekt: novo priredbo muzikala Zgodba z zahodne strani, v katerem igrata Rachel Zegler (kot Maria) in Ansel Elgort (kot Tony). Film bi moral v kinematografe priti že decembra lani, a so ga zaradi pandemije prestavili za celo leto, na december 2021.