Dosedanjih pet filmov iz serije je v svetovnem merilu od leta 2003 zaslužilo okrog štiri in pol milijarde dolarjev. Foto: IMDb
Dosedanjih pet filmov iz serije je v svetovnem merilu od leta 2003 zaslužilo okrog štiri in pol milijarde dolarjev. Foto: IMDb
Sorodna novica Novi Pirati s Karibov: Na krovu kapitanka Margot Robbie

Poleg naslednjega filma o Piratih s Karibov legendarni producent Jerry Bruckheimer trenutno sodeluje tudi pri zasnovi za tretji del Top Guna, je povedal v nedavnem intervjuju za spletno stran ComicBook.com.

Novega Top Guna sicer še ne moremo pričakovati v kratkem, saj bodo morali za snemanje svoje urnike uskladiti težkokategorni zvezdniki, kot so Tom Cruise, Miles Teller in Glen Powell. "Ne morem napovedati, kdaj se bo to izšlo. Pri Top Gunu imamo pač legendarnega, briljantnega igralca. Ne morem napovedati, koliko filmov bo posnel, preden se vrne k Top Gunu, ne morem. Bomo pa spet zagnali Pirate s Karibov, kar je lažje organizirati, ker ni treba čakati na razpoložljivost določenih igralcev."

Tudi ideja s kapitanko Robbie še ni pokopana
To, da se Pirati očitno vračajo na začetek, je mnoge oboževalce sicer presenetilo – v zadnjih letih so se namreč pojavljali različni predlogi in ideje za prihodnost franšize; obstajala je ideja za različico z Margot Robbie v glavni vlogi, pa tudi taka, kjer se vrne Johnny Depp. Bruckheimer je za The Hollywood Reporter že leta 2022 povedal, da "so res že zelo blizu" snemanju šestega filma in da imajo tudi "zelo dober scenarij". "Razvili smo dve ideji: eno z Margot Robbie in drugo z mlajšo igralsko zasedbo," je pojasnil takrat. "Tisto z Margot je treba še malo bolj razdelati. Tista z mlajšimi igralci je skoraj gotova. Upajmo, da dobimo oba filma." Takrat je tudi komentiral izjavo Margot Robbie, da je projekt ostal na mrtvi točki: "Verjamem, da bomo stvar speljali. Zelo močna zgodba je."

Porušeni mostovi ali priprta vrata za sodelovanje z Deppom?
Johnny Depp, ki je med sodno bitko z nekdanjo ženo Amber Heard izjavil, da so ga pri Disneyju "odrezali" zaradi obtožb družinskega nasilja na njegov račun, se je tudi javno zavezal, da s studiem pri tej franšizi ne bo več sodeloval. Na zaslišanju je pripomnil celo, da se k Piratom s Karibov ne bi vrnil niti, "če bi mu Disney ponudil 300 milijonov dolarjev in milijon alpak".

Sorodna novica Filmska recenzija: Pirati s Karibov - Salazarjevo maščevanje

Jerry Bruckheimer je sicer na drugi točki v intervjuju za THR izjavil, da bi "z veseljem najel Johnnyja Deppa" za kak drug projekt v prihodnosti. Ampak Pirati s Karibov, tako vsaj kaže, bodo najverjetneje dobili čisto novo generacijo mlajših igralcev. Craig Mazin, avtor serije The Last of Us, ki je novo zgodbo razvil v sodelovanju s scenaristom Tedom Elliottom, je lani za Los Angeles Times komentiral, kako presenečen je, da so pri Disneyju njun scenarij sprejeli, češ da "je tako čuden".

"Šla sva predstavit osnutek in zdelo se nama je, da ni nobene možnosti, da ga kupijo, preveč čudaški je. Pa so ga! In potem sva napisala fantastičen scenarij, zatem se je pa začela stavka in zdaj vsi samo postavamo okrog in čakamo," je bil Mazinov opis takratne situacije.

Je po sedemletnem premoru v franšizi še kaj življenja?
Pirati s Karibov so v kinematografih nazadnje gostovali leta 2017, s filmom Salazarjevo maščevanje (Dead Men Tell No Tales); glavne vloge v njem so imeli Johnny Depp, Javier Bardem in Kaya Scodelario. Film se je takrat končal dovolj odprto, da da bi se zgodbe dalo nadaljevati – Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Knightley), in Davy Jones (Bill Nighy) so dobili celo skupen prizor po odjavni špici, ki je namigoval na nadaljevanje.

Bruckheimer je takrat že napovedal šesti film in za scenarij najel avtorja franšize Deadpool, ki pa sta se zaradi "ustvarjalnih razhajanj" kmalu poslovila; od te točke naprej je nadaljevanje postalo t. i. "reboot".