Kenan Thompson in žena Christina Thompson v promocijskem fotografiranju za letošnje emmyje. Foto: EPA
Kenan Thompson in žena Christina Thompson v promocijskem fotografiranju za letošnje emmyje. Foto: EPA

Že 74. podelitev nagrad emmy v gledališču Microsoft v Los Angelesu bo v prenosu televizije CBS 12. septembra, je po pisanju nemške tiskovne agencije DPA sporočila Ameriška televizijska akademija.

Kenan Thompson je ameriški igralec in komik. Bil je član igralske zasedbe komične oddaje Saturday Night Live od leta 2003 in član ansambla z najdaljšim stažem v zgodovini oddaje. Igral je tudi v sitcomu Kenan, in sicer med letoma 2021 in 2022.

Komik je bil šestkrat nominiran za nagrado emmy, leta 2018 pa jo je prejel za izvirno glasbo in besedilo za pesem Come Back, Barack iz serije SNL. Med drugim je zaigral v komediji Barbershop 2: Back in Business in akcijski grozljivki Kače na letalu.

Foto: EPA
Foto: EPA

"Biti del tega neverjetnega večera, ko počastimo najboljše v televizijski skupnosti, je smešno razburljivo in to, da to počnem na NBC-ju, torej pri svoji dolgoletni družini, je še bolj posebno," je pojasnil, poroča Deadline. "Kot vsi televizijski oboževalci komaj čakam, da vidim zvezdnike iz svojih najljubših serij," je dodal igralec. Tik pred vodenjem na podelitvi emmyjev septembra bo 11. avgusta počaščen z zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih.

Letos so favoriti za najprestižnejše televizijske nagrade serije Nasledstvo, Ted Lasso in Beli lotos. Več možnosti za nagrade imajo tudi serije Evforija, Squid Game, Severance, Abbott Elementary in Hacks, še piše DPA.