Jodie Foster in Kali Reis se bosta v četrti sezoni, podnaslovljeni Nočna dežela (Night Country) spoprijeli s svojo temo in grozljivimi resnicami pod ledom. Foto: IMDb
Jodie Foster in Kali Reis se bosta v četrti sezoni, podnaslovljeni Nočna dežela (Night Country) spoprijeli s svojo temo in grozljivimi resnicami pod ledom. Foto: IMDb

Novo sezono priljubljene serije Pravi detektiv (True Detective) spremljajo velika pričakovanja, podobno kot pretekli dve, ki sta jo zgolj deloma upravičili. Tokrat bosta v nasprotju s preteklimi serijami, v katerih so bili vedno moški pari v glavnih vlogah, v seriji prvič nastopali dve detektivki. V ospredju serije sta Jodie Foster in Kali Reis dve detektivki z zapleteno zgodovino, ki znova združita moči v preiskavi izginotja osmih znanstvenikov iz arktične raziskovalne postaje, medtem ko se iztekajo meseci brez sončne svetlobe.

Ozadje četrte sezone sorodno filmu in seriji Fargo
"Da bi rešili primer," piše v napovedniku oddaje, "se bosta detektivki Liz Danvers (Jodie Foster) in Evangeline Navarro (Kali Reis) morali spoprijeti s temo, ki jo nosita v sebi, in kopati po strašnih resnicah, ki ležijo zakopane pod večnim ledom.” Napovednik prav tako ponudi več podrobnosti o primeru in prikazuje ukrivljeno spiralno ikonografijo, podobno motivu iz prve in ​​tretje sezone.

Jodie Foster so napovedali kot glavno igralko že četrte sezone že maja lani, Kali Reis pa mesec pozneje. V seriji igrajo tudi Finn Bennett, Fiona Shaw, Christopher Eccleston, Isabella Star LaBlanc, John Hawkes, Anna Lambe, Aka Niviâna, June Thiele, Diane Benson in Joel D. Montgrand. Vseh osem epizod bo režirala Issa López, ki naj bi po poročanju portala IndieWire tudi napisala scenarij, potem ko je ustvarjalec serije Pravi detektiv Nic Pozzolatto leta 2020 prekinil sodelovanje s to produkcijsko hišo. Prva epizoda priljubljene HBO-jeve serije bo premierno predvajana 14. januarja 2024.