Glavno vlogo inšpektorja Vrenka je prevzel Dario Varga, njegovi desni roki pa sta odigrala Jurij Drevenšek in Lotos Šparovec. Foto: Vladan G. Janković
Glavno vlogo inšpektorja Vrenka je prevzel Dario Varga, njegovi desni roki pa sta odigrala Jurij Drevenšek in Lotos Šparovec. Foto: Vladan G. Janković

Dogajanje je postavljeno v štajersko prestolnico, primere pa razrešuje pronicljivi policijski inšpektor Martin Vrenko skupaj s svojima sodelavcema Breznikom in Brajdičem.

Nadaljevanka, prežeta z nenavadnimi primeri in zanimivimi liki, bo na ogled na programih Televizije Slovenija v začetku prihodnjega leta. Posneli so jo v 52 snemalnih dneh pod režiserskima taktirkama Slobodana Maksimovića in Borisa Jurjaševiča.

Preiskovanje temnih strasti
Izvirna slovenska serija v šestih epizodah postavlja v središče Inšpektorja Vrenka, ki pa se v nadaljevanki ne srečuje le s preiskovanjem temnih strasti, ki povzročajo smrt, temveč tudi z izzivi v zasebnem življenju. Po mamini smrti mora prevzeti skrb za svojega odtujenega očeta, hkrati pa se mu skozi prijateljstvo z lastnico lokala Mojco odpira mogoče zadnja priložnost za lastno družino.

Katarina Čas igralsko upodablja inšpektorjevo prijateljico Mojco. Foto: Vladan G. Janković
Katarina Čas igralsko upodablja inšpektorjevo prijateljico Mojco. Foto: Vladan G. Janković

Glavno vlogo inšpektorja Vrenka je prevzel Dario Varga, njegovi desni roki pa sta odigrala Jurij Drevenšek in Lotos Šparovec. Katarina Čas igralsko upodablja inšpektorjevo prijateljico Mojco, Janez Hočevar - Rifle njegovega očeta, ob njih pa se pojavi še vrsta drugih prepoznavnih igralk in igralcev.

Avtorsko jedro nadaljevanke sestavljajo še direktor fotografije Vladan G. Janković, scenografka Mateja Medvedić, kostumografka Katarina Šavs, oblikovalka maske Eva Uršič in montažer Jurij Moškon.

"Snemanje v času covida je bilo zaradi ukrepov v zvezi z njim izjemno zahtevno za celotno ekipo, hkrati pa je bilo dober primer tega, kako lahko ljudje s skupnimi močmi, solidarnostjo in profesionalno zavzetostjo tudi v težkih časih zagotovimo prostor za igro ustvarjalnosti in domišljije. Ravno ustvarjalnost in domišljija sta tisto, kar nas lahko v tesnobnih mesecih, ki so še pred nami, iz močvar in ožin dviguje v pokrajine, v katerih vsi lažje dihamo in čakamo na boljše čase. Veseli smo, da bomo s tristo filmskimi minutami te ustvarjalnosti gledalcem lahko popestrili nekaj prvih tednov prihodnjega leta," je ob koncu snemanja poudaril Jani Virk, urednik Igranega programa.