Uradno film na sporede kinematografov prihaja 21. julija, a ekipa filma že nekaj tednov stopnjuje svojo medijsko promocijo projekta. Osrednje vprašanje letošnjega poletja je torej:
Uradno film na sporede kinematografov prihaja 21. julija, a ekipa filma že nekaj tednov stopnjuje svojo medijsko promocijo projekta. Osrednje vprašanje letošnjega poletja je torej: "Boste šli prej gledat Barbie ali Oppenheimerja?" pri čemer je slednje zgodovinska drama Christopherja Nolana, ki v kinematografe prihaja na isti dan. Foto: Reuters

Prvi odzivi na film so zakrožili po družbenih omrežjih. Joseph Deckelheimer (pisec portala ScreenRant) je film opisal kot "duhovit, bombastičen in inteligenten" ter pristavil, da je Greta Gerwig "stavila vse in zadela home run". Nastop Margot Robbie v naslovni vlogi je opisal kot "odličen", Ryan Gosling in Simu Liu pa sta "čista zabava".

Perri Nemiroff (s portala Collider) je pohvalila tehnično plat filma, še posebej kostumografijo in scenografijo. Kar se tiče vsebine, pa je imela bolj mešane občutke: "Mislim, da film resnično dobro služi Margot Robbie v vlogi Barbie in njenemu zgodbenemu loku, ampak tudi drugim likom se dogajajo pomembne stvari, pa film nima dovolj časa, da bi jih zares raziskal."

Jamie Jirak (ComicBook.com) pravi, da je Barbie njen "najljubši film leta", češ da je Greta Gerwig "nekako še presegla moja pričakovanja". "Nominirajte Ryana Goslinga za oskarja, smrtno resno mislim!"

Zvezda (in producentka!) filma o kultni Matellovi igrači film promovira v garderobi, ki je poklon različnim markantnim kostumom v Barbikini zgodovini. Foto: Reuters
Zvezda (in producentka!) filma o kultni Matellovi igrači film promovira v garderobi, ki je poklon različnim markantnim kostumom v Barbikini zgodovini. Foto: Reuters

Goslingova komična (k)energija
Avtorica oddaje Pay or Wait Sharonda Williams pravi, da je film "duhovit, od srca in dejansko zabaven" ter pri tem poudari, da "za največ smeha poskrbi Gosling, ki ukrade vse prizore, v katerih se pojavi". Ob tem sicer pripomni, da se scenarij "na trenutke zdi prenabuhel".

Na projekciji so bili tudi nekateri predstavniki ključnih medijev. Katcy Stephan z revije Variety je film označila za "popolnost". "Greta Gerwig ponudi niansiran komentar tega, kaj pomeni biti ženska, in to v odbiti, čudoviti in krohota vredni dogodivščini. Cela igralska zasedba sije, še posebej Margot Robbie in Ryan Gosling, ki sta bila očitno rojena za svoji vlogi".

Podrobnosti v zvezi z vsebino filma Barbie je studio bolj ali manj skrival. Dobili smo le sledeč sinopsis: "Potem ko sta bila izgnana iz Barbie dežele, ker nista bila popolni lutki, se Barbie in Ken podata v resnični svet, da bi našla pravo srečo."

Greta Gerwig, ki jo poznamo po indie drami Lady Bird in literarni adaptaciji Čas deklištva, je Barbie režirala, scenarij zanjo pa napisala v sodelovanju s svojim partnerjem, Noahom Baumbachom. Poleg zvezdnikov v glavnih dveh vlogah ima film še cel nabor zvezdniških imen, med katerimi so Kate McKinnon, Issa Rae, Hari Nef, Alexandra Shipp, Emma Mackey, Sharon Rooney, Dua Lipa, Nicola Coughlan, Ana Cruz Kayne, Ritu Arya, Kingsley Ben-Adir, Simu Liu, Scott Evans, Ncuti Gatwa in John Cena. V epizodnih vlogah se pojavijo še America Ferrera, Will Ferrell, Connor Swindells, Michael Cera, Helen Mirren, Jamie Demetriou in Emerald Fennell.

V slovenske kinematografe Barbie prihaja 20. julija.