Foto: Warner Bros / IMDb
Foto: Warner Bros / IMDb

V množični igralski zasedbi o ikonični Mattelovi lutki so tudi Kate McKinnon, America Ferrera, Will Ferrell, Issa Rae, Michael Cera, Kingsley Ben-Adir, Ncuti Gatwa, Hari Nef, Nicola Coughlan in Emerald Fennell.

Pri Warner Bros. so prvo fotografijo Margot Robbie kot barbike razkrili aprila v okviru konvencije CinemaCon v Las Vegasu. Ob tem so sporočili tudi datum premiere filma – 21. julij 2023. Zatem so v javnost poslali tudi napovednik.

Sorodna novica Film o barbiki po scenariju Grete Gerwig in Noaha Baumbacha

"Gre za iskanje svoje notranje lepote in posedovanje tega dela sebe ter tega, kako biti najboljša mogoča različica sebe," je Liu dejal o prihajajočem filmu, ki ga je koproduciral Mattel, kjer barbike nastajajo.

"Zelo jasno se spomnim nekaterih naših velikih zapletenih plesnih prizorov, Greta je bila zelo, zelo vestna glede tega, komu je dodelila vloge. Izbrali smo lahko ljudi različnih oblik, velikosti, z različnimi zmožnostmi, da vsi sodelujejo v tem plesu – vse pod tem sporočilom: Ni vam treba biti blond, bel ali xyz, da bi utelešali tisto, kar pomeni biti Barbika ali Ken," je dejal Liu med gala prireditvijo v čast azijskim umetnikom in voditeljem v zabavni industriji, poroča Vanity Fair.

"Na snemanju nisem bil bil nikoli izločen. Počutil sem se, kot da bom vsak dan delal z igralsko zasedbo, ki resnično slavi drug drugega in slavi medsebojne razlike, ne glede na to, od kod prihajamo," je Liu povedal o delu z Greto Gerwig. "Ko boste gledali film, boste to videli tudi na platnu."

Simu Liu v filmu Barbika. Foto: Warner Bros / IMDb
Simu Liu v filmu Barbika. Foto: Warner Bros / IMDb

Režiserka je predtem razkrila, da je sprva mislila, da bo snemanje filma o Barbiki zanjo "konec kariere", vendar je zatrdila, da se je Mattel med produkcijo izkazal za "neverjetnega partnerja". "Dali so nam tako zaupanje in takšno svobodo, in mislim, da je to neverjetno redko," je povedala v epizodi podcasta Due Lipe z naslovom At Your Service.

Igra z barbiko spodbuja "samozavest in radovednost"
Avstralska igralka, ki se je proslavila z vlogami v filmih Jaz, Tonya (I, Tonya) in Odred odpisanih (Suicide Squad), je po pisanju BBC-ja prepričana, da igranje s priljubljeno Mattelovo lutko spodbuja "samozavest in radovednost". Robbie film producira prek svoje produkcijske hiše LuckyChap Entertainment. Mattel Films in HeyDay Films sta koproducenta.

Zvezdnica filma Bilo je nekoč ... v Hollywoodu je priznala, da prihaja vloga z "veliko prtljage", glede na določene zgodovinske sporne točke glede lutke. "Prihaja pa tudi z veliko nostalgičnih navezav nanjo. Ampak vse to pomeni, da imam tudi veliko vznemirljivih načinov, kako do vloge pristopiti," je Robbie dejala za britanski Vogue. "Ljudje na splošno slišijo Barbika in si mislijo, da vedo, kakšen bo film, potem pa slišijo, da Greta Gerwig piše scenarij in ga režira, in si rečejo, 'Oh, no, mogoče pa vem.'"

Foto: Warner Bros / IMDb
Foto: Warner Bros / IMDb

Barbika obenem že postavlja nov precedens za priredbe: Mattel in MGM sta junija 2021 potrdila, da Lena Dunham piše in režira film Polly Pocket z Lily Collins v glavni vlogi in v filmu deluje kot producentka.

Studio Warner Bros. je nedavno objavil prvo podobo filma, ki bo premiero ugledal 21. julija prihodnje leto. Napovednik vključuje otroke, ki uničujejo svoje punčke, potem ko so videli veličastnost 30-metrske Barbike – pripovedovalka pa je Helen Mirren. Nato se takoj zaskoči napovednik, ki nam pokaže svetlo rožnato in modro barvo, ki smo jo morda pričakovali od projekta, medtem ko Barbika pregleduje sosesko z vrha svoje Barbie Dreamhouse.