Sophia Loren bo nastopila v glavni vlogi nove filmske priredbe romana Življenje pred seboj (La vie devant soi) Romaina Garyja, ki ga režira njen sin Edoardo Ponti.

Film za zdaj še nima datuma premiere na Netflixu, prav tako pa ni znano, ali ga bo pred tem gostil kateri izmed večjih filmskih festivalov. Foto: AP
Film za zdaj še nima datuma premiere na Netflixu, prav tako pa ni znano, ali ga bo pred tem gostil kateri izmed večjih filmskih festivalov. Foto: AP

Gospodična Rosa, ki je preživela holokavst, v svojem skromnem stanovanju v Bariju skrbi za otroke prostitutk. V svoj dom sprejme tudi 12-letnega Senegalca Moma, ki jo je poprej okradel. Rosa in Momo skupaj premagujeta osamljenost in ustvarita svojevrstno družino.

Mimogrede, roman Življenje pred seboj je že bil predloga za en uspešen film – izraelski režiser ga je adaptiral v dramo Madame Rosa s Simone Signoret v glavni vlogi; leta 1978 je osvojila tujejezičnega oskarja.

Netflix vse bolj upošteva lokalne ustvarjalce
Sophia Loren je po pisanju Anse ob vrnitvi na velika platna dejala, da je vesela sodelovanja z Netflixom pri tako posebnem filmu: "V svoji karieri sem sodelovala z vsemi uspešnejšimi filmskimi studii, a lahko rečem, da nobeden ni imel tako široke in kulturno raznovrstne produkcije kot Netflix. In to cenim. Razumeli so, da se produkcijska hiša globalnih razsežnosti ne more ustvariti, ne da bi gojila lokalne talente v posameznih državah in da bi njihovim glasovom omogočila, da so slišani."

Ted Sarandos, pri Netflixu odgovoren za vsebino, pa je ob sodelovanju s priznano italijansko igralko dejal: "Sophia Loren je ena izmed najpomembnejših in najbolj cenjenih igralk na svetu. V čast nam je sodelovati z njo, Edoardom in s širšo ekipo, ki je svoj film vključila v družino Netflixa. Življenje pred seboj je lepa zgodba, ki bo, tako kot Sofia, očarala občinstvo v Italiji in po svetu."

Poleg Sophie Loren bodo v filmu nastopili tudi Ibrahima Gueye, Renato Carpentieri in Massimiliano Rossi. Scenarij sta po predlogi Garyjeve mednarodne uspešnice napisala režiser Ponti in Ugo Chiti, film pa bo dokončan in na voljo na Netflixu še letos.