Serija Princ z Bel Aira je med zvezdnike v 90. letih izstrelila Willa Smitha. Foto: IMDb
Serija Princ z Bel Aira je med zvezdnike v 90. letih izstrelila Willa Smitha. Foto: IMDb

Zamisel za novo različico serije je nastala ob lanskem štiriminutnem posnetku režiserja Morgana Cooperja, ki si ga je na kanalu YouTube doslej ogledalo skoraj 6 milijonov ljudi, navdušil pa je tudi izvirnega Princa z Bel Aira, Willa Smitha. Igralcu se zdi briljantna zamisel, ki "prihodnjim generacijam prinaša dramatično različico Princa z Bel Aira".

Igralec bo v novi seriji igral kot izvršni producent, v vlogi mladega "princa", ki se mora zaradi težav na ulici iz Filadelfije preseliti k premožnemu stricu v Los Angeles, pa bo nastopil Jerry Madison.

Zgodbo o najstniku iz nižjega delavskega razreda, ki se nenadoma znajde v popolnoma drugem okolju, bo na male zaslone prenesel Cooper. Sodeluje tudi pri scenariju, ki ga soustvarja s Chrisom Collinsom.

Pri nastajanju bo torej z Universal TV sodelovala Smithova produkcijska družba Westbrook Studios, za predvajanje pa se po navedbah Hollywood Reporterja med drugim dogovarjajo s platformami Netflix, Peacock in HBO Max ‒ na zadnjem je trenutno na ogled izvirna serija.

Izvirna serija, ki je Willa Smitha izstrelila med zvezdnike, je na malih zaslonih vztrajala sedem sezon, in sicer med letoma 1990 in 1996. Ob Smithu so igrali še James Avery, Alfonso Ribeiro, Karyn Parsons, Tatyana M. Ali, Joseph Marcell in Janet Hubert-Whitten, pozneje pa Daphne Maxwell Reid. Igralci so vse do danes ohranili tesne odnose.

Če smo se ji v 90. letih smejali, naj bi nova serija bolj poglobljeno načela vprašanja o konfliktih, čustvih in predsodkih, s katerimi se še vedno soočajo temnopolti v ZDA.