To sicer ni prva kinodvorana, ki je v lasti slavnega režiserja. Približno 8 kilometrov stran od Viste je namreč njegova kinodvorana New Beverly Theater, kjer vrtijo 16- in 35-mm filme.

Quentin Tarantino. Foto: EPA
Quentin Tarantino. Foto: EPA

"Kupil sem Visto na Sunsetu," je v podkastu Daxa Sheparda razkril režiser številnih uspešnic. "Najverjetneje bomo odprli okoli božiča. Naj še enkrat povem, da bodo na ogled le filmi. Ne gre za oživljanje nekdanje scene. Vrteli bomo nove filme. Ne bo kot New Beverly, ki ima svojo vibracijo."

Kinodvorano Vista s 400 sedeži so odprli leta 1923, leži pa v predelu filmske prestolnice, ki je polna zgodovine, povezane s filmom, v njem pa živi tudi veliko soustvarjalcev hollywoodske filmske industrije. Gre za precej tvegano potezo, saj so filmi na 35-milimetrskem traku dražji, navaja Variety, a hkrati dodaja, da bi lahko Tarantinu ob pomoči filmskih kolegov uspelo.

Prvotno je imela dvorana 800 sedežev, po prenovi v poznih 90. letih prejšnjega stoletja pa so zmanjšali kapaciteto na 400 sedežev. Podobno kot zgodnje kinodvorane je bila tudi prva notranjost Viste tematsko obarvana: prvotno je bil v njej egipčanski pridih, na kar je vplivalo odkritje Tutankamonove grobnice leta 1922. V naslednjih desetletjih je šla kinodvorana skozi različne faze: eno obdobje so v njej prikazovali tujejezične filme, sledili so tudi filmi za odrasle. Od izbruha epidemije je bila zaprta.