Michael Jayston v epizodi nadaljevanke Umori na podeželju. Foto: IMDb
Michael Jayston v epizodi nadaljevanke Umori na podeželju. Foto: IMDb

Britanski igralec je v BBC-jevi seriji nastopil v vlogi očeta Rachel Turner - Raquel (Tessa Peake-Jones), ki je bila ljubezen Dereka Trotterja - Del Boya (David Jason).

V epizodi Time On Our Hands Jaystonov lik, trgovec s starinami James, Del Boyu in njegovemu bratu Rodneyju (Nicholas Lyndhurst) pove, da je uro v njuni garaži izdelal urar John Harrison in da je vredna ogromno denarja. To pripelje do dražbe, ki iz naših protagonistov naredi milijonarja.

V zgodovinskem filmu iz 70. let preteklega stoletja Nikolaj in Aleksandra je zaigral v vlogi ruskega carja Nikolaja II. V filmu o zadnjih dneh ruskih carjev ter odnosu med vladarjem in njegovo ženo Aleksandro (Janet Suzman) sta zaigrala tudi Tom Baker in Laurence Olivier.

Prav tako v 70. letih preteklega stoletja je v televizijski priredbi romana Charlotte Bronte Jane Eyre nastopil v vlogi Edwarda Rochestra, gostoval je še v televizijski seriji Doctor Who.

Leta 1986 je gostoval v 14 epizodah nadaljevanke Doctor Who.

V televizijski nadaljevanki Emmerdale je v letih 2007 in 2008 kratek čas igral moža Nicole King (Nicola Wheeler), igral je tudi v policijski komični televizijski seriji The Good Guys v 90. letih.

Med njegovimi vidnejšimi vlogami na odrskih deskah je bil lik patriarha Von Trappa v postavitvi muzikala Moje pesmi, moje sanje leta 1981.