Mike Batayeh v vlogi Dennisa Markowskega v Krivih potih. Foto: Zajem zaslona
Mike Batayeh v vlogi Dennisa Markowskega v Krivih potih. Foto: Zajem zaslona

Po navedbah družine igralec ni imel težav s srcem, umrl pa je na svojem domu v Michiganu. "Tisti, ki smo ga imeli radi, ga bomo zelo pogrešali, prav tako vsi, ki so radi spremljali njegovo kariero," so po poročanju BBC-ja svojci zapisali v izjavi za javnost.

Batayeha smo videli v treh epizodah ene bolj priljubljenih televizijskih serij Kriva pota, ki spremlja zgodbo srednješolskega učitelja kemije Walterja Whita in njegovega nekdanjega učenca Jesseja Pinkmana, ki vzpostavita izjemno dobičkonosen laboratorij za proizvodnjo kristaliziranega metamfetamina. Batayeh je igral Dennisa Markowskega, poslovodjo Lavandería Brillante, industrijske pralnice oz. krinke za megalomanski laboratorij metamfetamina.

V svoji karieri je nastopil v več filmih, med drugim v American Dreamz in Detroit Unleaded, pa tudi v nekaj serijah, med drugim The Bernie Mac Show in Na kraju zločina: Miami. Bil je tudi komik, prav tako pa večkrat posodil svoj glas, med drugim za film Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti.

Umrlemu igralcu so se na družbenih omrežjih poklonili kolegi in soustvarjalci. "Pretresljiva izguba izjemnega življenja – Mike Batayeh, vsem si bil prijatelj," je na svojem Facebook profilu zapisala režiserka, scenaristka in producentka Rola Nashef. "Bil si glavna zvezda, ki smo jo vedno občudovali in najbolj duhovit človek, kar sem jih kdaj poznal. Počivaj v miru," pa je napisal njegov soigralec v Detroit Unleaded Yorg Kerasiotis.