Paul Grant. Foto: Facebook
Paul Grant. Foto: Facebook
Paul Grant kot ewok v Jedijevi vrnitvi. Foto: IMDb
Paul Grant kot ewok v Jedijevi vrnitvi. Foto: IMDb

Zdravniki so možgansko smrt Grantu diagnosticirali že prejšnji teden, ko je bil prepeljan v bolnišnico, zdaj pa so se svojci odločili za prenehanje umetnega podaljševanja njegovega življenja. Uradni razlog smrti še ni znan. Pokojnikova hčerka Jayne Grant je za tabloid Sun povedala le, da je "obupana", pa tudi: "Vsakomur je na obraz priklical nasmešek in smeh. Bil bi pripravljen narediti kar koli za kogar koli in bil je goreč privrženec Arsenala."

Igralec, ki je v višino meril 132 centimetrov, je sebe oklical za "kralja škratov". V Vrnitvi jedija (1983) je igral enega od neimenovanih ewokov ter tako nastopil z Markom Hamillom in s Harrisonom Fordom.

V resnici je imel ogromno slavnih soigralcev: s Tomom Cruisom je nastopil v Legend (1985), z Davidom Bowiejem v Labirintu (1986) in z Valom Kilmerjem v Willow (1988). Pojavil se je tudi v prvem delu Potterjeve franšize, Harry Potter in kamen modrosti (2001), a v odjavni špici ni podpisan.

V fantazijskem filmu Labirint režiserja Briana Hensona je igral enega od škratov, ki poseljujejo sanjski svet princa Jaretha, bil pa je tudi dvojnik za lutko škrata Hoggla, kadar ga je morala odigrati živa oseba.

Grantova partnerka Maria Dwyer se je od pokojnika poslovila z besedami: "Paul je bil ljubezen mojega življenja. Najbolj duhovit človek, kar jih poznam. Izpopolnil je moj svet in življenje brez njega nikoli več ne bo enako."