"Nismo vsi videti kot Brad Pitt. Mnogi ljudje so na videz taki kot jaz. Mislim, da imajo gledalci občutek, kot da bi bil lahko njihov sosed." Foto: AP

Garson se je oboževalcem Seksa v mestu prikupil kot agent za talente Stanford, najtesnejši moški prijatelj kolumnistke Carrie. HBO-jevo, svojčas kultno serijo so začeli predvajati leta 1998; dobila je šest sezon. Willie Garson je nastopil tudi v obeh celovečernih filmih, ki sta sledila. Sodeloval je tudi pri nadaljevanju serije, And Just Like That, ki ga trenutno snemajo v New Yorku.

Uradnega razloga za Garsonovo smrt niso razkrili, je pa izvršni producent obeh serij Michael Patrick King potrdil, da je bil igralec bolan.

"Družina Seksa v mestu je izgubila enega od članov, našega sijajnega Willieja Garsona," je v izjavo za javnost zapisal King. "Njegov elan in predanost igralski obrti smo čutili vsak dan snemanja And Just Like That. Bil je tam in dajal vse od sebe, čeprav je bil bolan. Vsi bomo pogrešali njegove igralske in osebnostne lastnosti. V tem temnem, žalostnem trenutku nam je v uteho spomin na njegovo radost in svetlobo."

Predan prijatelj pred kamero in zasebno
Pri televiziji HBO so v izjavi zapisali: "Willie Garson je bil, tako zasebno kot pred kamero, predan prijatelj in svetla luč v življenjih vseh okrog sebe. Ustvaril je enega najbolj priljubljenih likov v HBO-jevem panteonu in je bil član naše družine skoraj 25 let. Globoko užaloščeni smo ob vesti o njegovi smrti ter njegovi družini in bližnjim izrekamo iskreno sožalje."

S soigralko in prijateljico Sarah Jessico Parker na podelitvi MTV-jevih nagrad leta 2008. Foto: AP
S soigralko in prijateljico Sarah Jessico Parker na podelitvi MTV-jevih nagrad leta 2008. Foto: AP

William Garson Paszamant se je leta 1964 rodil v New Jerseyju; v kariero v šovbiznisu se je podal v poznih osemdesetih. V devetdesetih in prvem desetletju novega tisočletja je imel manjše vloge v nekaj najpriljubljenejših serijah tistega časa, denimo v Twin Peaksu, Dosjejih X, Buffy - ubijalki vampirjev, Prijateljih, Ally McBeal, Fant sreča svet in drugih. Znan je bil tudi po vlogi v proceduralni policijski nadaljevanki White Collar.

Na velikem platnu smo ga lahko med drugim videli v filmih Nori na Mary, Biti John Malkovich in Svižčev dan. V skupnem seštevku je nastopil v več kot 300 epizodah raznih nadaljevank in več kot 70 filmih. Pri serijah White Collar in Fant sreča svet se je preizkusil tudi kot režiser.

Garson je bil tudi glasen advokat za pravico do posvojitve. Njegov sin Nathen, ki ga je igralec posvojil leta 2009, je v torek na Instagramu zapisal: "Tako te imam rad, papa. Počivaj v miru. Vesel sem, da sva si lahko delila dogodivščine in da si toliko dosegel. Ponosen sem nate in vedno te bom imel rad, ampak čas je, da greš na svojo lastno dogodivščino. (...) Vedno si bil najbolj trdoživ in duhovit in pameten človek, kar sem jih poznal. Nikoli ne bom pozabil ali izgubil tvoje ljubezni."

Mario Cantone, ki je v Seksu v mestu igral Stanfordovega tekmeca in pozneje partnerja, se je umrlemu kolegu poklonil na Twitterju. "Ne bil mogel imeti brilijantnejšega televizijskega partnerja. Obupan sem in globoko žalosten. Prehitro smo te izgubili. Bil si darilo bogov. Počivaj, moj dragi prijatelj. Rad te imam."