Foto: EPA
Foto: EPA

"V duši naše družine je ogromna luknja. Vendar nam je zapustila orodje, da jo lahko zapolnimo," je ob slovesu igralke dejal njen mož Stephen Full.

Umrla je v nedeljo zjutraj v Los Angelesu za posledicami rakavega obolenja. Novico o smrti igralke je za ameriško televizijo CNN poleg moža potrdil tudi njen predstavnik za medije Craig Schneider.

V svoji karieri je Annie Wersching nastopila v več deset televizijskih serijah. Poleg že omenjenih tudi v serijah Bosch, General Hospital, Vampirski dnevniki, Brezčasni in še nekaj drugih. Svoj glas je posodila tudi priljubljeni videoigri The Last of Us.

 Annie Wersching v seriji 24. Foto: IMDb
Annie Wersching v seriji 24. Foto: IMDb

Od igralke se na družbenih omrežjih poslavljajo stanovski kolegi. "Svet je danes izgubil luč," je na Twitterju zapisal zvezdnik serije 24 Kiefer Sutherland.

"Radi te imamo, Annie Wersching. Zelo te bomo pogrešali," je napisala Abigail Spencer, ki je z njo nastopila v znanstvenofantastični seriji Brezčasni. Kreativni direktor, programer in razvijalec videoigre The Last of Us Neil Druckmann pa se je igralke spomnil z besedami: "Annie, veliko prezgodaj si nas zapustila."

Igralki so raka diagnosticirali leta 2020. Za njo žalujejo mož in trije sinovi.