V filmu Božanski dnevi. Foto: IMDb
V filmu Božanski dnevi. Foto: IMDb

Linda Manz se je rodila leta 1961 v New Yorku. Že pri petnajstih letih je nastopila v filmu Božanski dnevi, upodabljala je mlajšo sestro Billa, ki ga igra Richard Gere. "Njen glas zveni popolnoma avtentično; zdi se onkraj performansa," je ob filmu zapisal kritik Roger Ebert.

Igrala je tudi v filmu Out of Blue, ki ga je leta 1980 režiral Dennis Hopper. To je bila njena edina glavna vloga v filmu. A ravno njena vloga Cebe – uporniškega, s pankom in Elvisom Presleyjem obsedenega dekleta, ki odrašča na severozahodu – je odgovorna za to, da je film postal kulten.

V stranskih vlogah je igrala še v več drugih slovitih filmih, The Wanderers Philipa Kaufmana, Gummo Harmonyja Korina in Igra Davida Fincherja. "Vedno sem jo občudoval," je povedal Korine v intervjuju za Index Magazine. "Všeč mi je bil nekakšen občutek na njej, ki sploh ni bil zaigran. To je bilo tako, kot sem čutil do Busterja Keatona, ko sem ga prvič videl. Na njej je bila nekakšna poezija, sijaj. Oba sta zasijala na zaslonu."

Njena družina je sporočila, da je igralka umrla v petek po bitki s pljučnim rakom. "Linda je bila ljubeča žena, skrbna mama, čudovita babica in odlična prijateljica, ki so jo ljubili številni," je zapisal njen sin Michael Guthrie na strani GoFundMe, ki so jo ustanovili za zbiranje finančnih sredstev za njeno pogrebno slovesnost, poroča publikacija EW.