Tom Cruise je znan po tem, da je eden od redkih hollywoodskih zvezdnikov, ki skoraj vse akcijske prizore posname brez kaskaderjev. Foto: Reuters
Tom Cruise je znan po tem, da je eden od redkih hollywoodskih zvezdnikov, ki skoraj vse akcijske prizore posname brez kaskaderjev. Foto: Reuters
Sorodna novica V Italiji zaradi koronavirusa izolirali 11 mest, odpovedan karneval v Benetkah

Filmski studio je v svoji uradni izjavi navedel poziv beneških oblasti, ki skušajo preprečiti večja javna zbiranja ljudi. V Italiji je trenutno že več kot 200 potrjenih primerov koronavirusa. Vlada je sprejela ukrep o izolaciji enajstih mest v Lombardiji in Benečiji, kjer so odpovedali pustne karnevale, športna tekmovanja in druge prireditve. Letos tako odpade sloviti pustni karneval v Benetkah.

Ekipa se lahko vrne domov
"Zaradi izjemne previdnosti in skrbi za zdravje in blaginjo naše zasedbe in ekipe ter zaradi pozivov beneških oblasti proti večjim shodom, smo prilagodili produkcijski načrt za naše tritedensko snemanje v Benetkah, kar bo prva postaja obširne produkcije filma Misija: Nemogoče 7,"
so zapisali v Paramountu. "Med tem premorom bi radi upoštevali pomisleke ekipe, zato smo jim dovolili vrnitev domov, dokler se snemanje ne začne. Spremljali bomo situacijo in v nadaljevanju sodelovali z odgovornimi osebami v zdravstvu in vladi."

The Hollywood Reporter je v zvezi s tem poročal, da Tom Cruise tako ali tako še ni prispel v Italijo, niso pa omenjali drugih članov igralske zasedbe, med katerimi so Rebecca Ferguson, Hayley Atwell in Nicholas Hoult.

Sorodna novica Kitajska filmska industrija kleca pod težo koronavirusa

Cruise se bo v neuničljivega tajnega agenta Ethana Hunta prelevil še za dva filma, sedmi in osmi del franšize. Studio Paramount prvega od njiju v kinematografe pošilja julija 2021, naslednjega pa avgusta 2022.

Oba filma bo režiral Christopher McQuarrie, ki je pri franšizi sodeloval že s filmoma Odpadniška nacija (2015) in Izpad (2018) – Izpad je bil s svetovnim zaslužkom 791 milijonov dolarjev tudi najdonosnejši del serije.

Niti Ježek Sonic ni izjema
Isti studio je včeraj naznanil še, da so prav tako zaradi koronavirusa odložili kitajsko premiero in distribucijo animacije Ježek Sonic. "Sonic bo samo začasno upočasnil svoj tempo: veselimo se, da bo pribrzel na velika platna na Kitajskem, ko bo čas za to primeren," so zapisali v izjavo za javnost. Kitajski kinematografi, ki predstavljajo drug največji filmski trg na svetu, še naprej ostajajo zaprti.