Zoë Kravitz gre z vlogo zločinske mačke po stopinjah Halle Berry, Anne Hathaway in Michelle Pfeiffer. Foto: Zajem zaslona
Zoë Kravitz gre z vlogo zločinske mačke po stopinjah Halle Berry, Anne Hathaway in Michelle Pfeiffer. Foto: Zajem zaslona

Novi napovednik za enega najtežje pričakovanih filmov prihodnjega leta so objavili kot presenečenje za oboževalce, prežemata ga akcije polno dogajanje in mrakobna estetika novega filma. Izkaže se tudi, da bo film razkril skrivnost o Batmanovi preteklosti.

Poleg ženske-mačke in temnega viteza s krili netopirja posnetek prikazuje tudi zamaskiranega Riddlerja v izvedbi Paula Dana in neprepoznavnega Colina Farrella kot Pingvina. Prvi napovednik je sicer izšel že avgusta 2020.

Sorodna novica Novi film Batman bo upodabljal mračnejšo inkarnacijo Gothama

Film z naslovom The Batman je režiral Matt Reeves, ki ga trenutno poznamo predvsem po zadnjih dveh filmih o Planetu opic. Zgodba milijarderja Brucea Wayna, ki se za netopirsko masko bojuje proti zlikovcem Gothama, bo v kinematografih na ogled od 4. marca 2022, nato pa bo od 9. aprila na voljo na pretočni platformi HBO Max, je za spletni portal Vox pred kratkim potrdil izvršni direktor Warner Media Jason Kilar.

"Pomislite, kdaj so se nekoč filmi pojavili na HBO, šele od osem do devet mesecev po kinopremieri. The Batman bo na ogled 46. dan na HBO-jevem Maxu," je dejal Kilar. "To je velika sprememba v primerjavi s stanjem v letih 2018, 2017, 2016."

45-dnevno obdobje med premierno kinoprojekcijo in spletno dostopnostjo se bo razširilo tudi na preostale nove filme v produkciji Warner Media, kot so Black Adam, The Flash in prihajajoči biografski film Baza Luhrmanna o Elvisu.

Batman bolj detektivsko razpoložen kot v dozdajšnjih filmih
"To je noirovska zgodba, povedana z zelo specifičnega zornega kota,"
je scenarist in režiser Reeves pred časom povedal za The Hollywood Reporter. "Vse bo položeno na Batmanova ramena in upam, da bo zgodba v enaki meri vznemirljiva in čustvena. Batman bo bolj detektivsko razpoložen kot v dosedanjih filmih. V stripih je to bolj prisotno. Batman naj bi bil najboljši detektiv na svetu, a tega do zdaj v filmih pravzaprav ni bilo."

Foto: Zajem zaslona
Foto: Zajem zaslona

Zoë Kravitz gre z vlogo zločinske mačke po stopinjah Halle Berry, Anne Hathaway in Michelle Pfeiffer. Da bi lahko odigrala vlogo Catwoman in utelešala telesnost svojega lika, je igralka preučila vzorce iz dejanskih mačjih bojev, poroča IndieWire.

Sorodna novica Pattinsonov Batman je dobil svojo Catwoman - Zoë Kravitz

Zamisel je, kot je povedala, dobila ob sodelovanju s kaskaderskim koordinatorjem Robom Alonzom, ki je bil koreograf kaskaderskih podvigov v filmih Deadpool, Bilo je nekoč ... v Hollywoodu in vrsti drugih.

"Gledali smo mačke in leve, kako se borijo, ter se pogovarjali o tem, kaj je dejansko mogoče, ko si nizek kot jaz in je Batman veliko močnejši od mene. Kakšna je moja spretnost? Hitrost in zapletenost gibov. Tako smo naredili nekaj res zanimivega dela na tleh, kar vključuje različne vrste borilnih veščin ter neke vrste mačje, plesno gibanje."

Pattinson je drugi najmlajši Bruce Wayne po Christianu Balu, ki je štel 31 let, ko je leta 2005 sprejel vlogo v Nolanovem Batman: Na začetku. Studio Warner je iskal igralca v zgodnjih tridesetih, saj novi Batman usmerja pogled v čas, ko Wayne šele oblikuje svoj skrivni alter ego.