Filmski blog Deadline je poročal, da je Neeson vlogo sprejel na željo Setha MacFarlana, s katerim sta že večkrat sodelovala. Foto: AP
Filmski blog Deadline je poročal, da je Neeson vlogo sprejel na željo Setha MacFarlana, s katerim sta že večkrat sodelovala. Foto: AP
Sorodna novica Slovo Leslieja Nielsena, poročnika Drebina iz Gole pištole

Režijo bo prevzel komik, igralec in režiser Akiva Schaffer, ki je napisal tudi scenarij (skupaj z Danom Gregorjem in Dougom Manom).

Filmski studio Paramount Pictures je film z Neesonom v glavni vlogi napovedal za julij 2025, je poročanje ameriških medijev povzela nemška tiskovna agencija DPA.

Na Severnem Irskem rojeni Neeson (71) bo prevzel vlogo policista Franka Drebina ml. V vlogi policista Drebina se je sicer v filmih Gola pištola proslavil leta 2010 umrli Leslie Nielsen.

Trije filmi iz franšize so nastali med letoma 1988 in 1994 – Gola pištola, Gola pištola 2 1/2: vonj strahu in Gola pištola 33 1/3: poslednja žalitev. V vseh treh sta se pojavila tudi Priscilla Presley in nekdanji igralec ameriškega nogometa O. J. Simpson. Obstajali so načrti za četrti del – objavljeni naslov je bil The Naked Gun: What 4? – a so po Nielsenovi smrti padli v vodo.

Govorice o ponovni obuditvi franšize krožijo že zadnjih deset let, le da je pred časom veljalo, da bo glavno vlogo upodobil Ed Helms (Prekrokana noč).

Filmski blog Deadline je poročal, da je Liam Neeson vlogo sprejel na željo Setha MacFarlana, s katerim sta že večkrat sodelovala. Predtem je, če sodimo po njegovi izjavi za revijo People, razmišljal o upokojitvi: "Svojo kariero bom počasi končal ali pa z njo zavil v čisto drugo smer. Iskreno ne vem." Zadnjih petnajst let smo ga seveda najbolj poznali po franšizi Ugrabljena.