Glasovanje za emmyje sicer še vedno poteka po predvideni časovnici: člani Televizijske akademije bodo svoje glasove lahko oddajali od 17. avgusta naprej. Vprašanje ostaja le, kdaj bodo zmagovalci objavljeni in kipci razdeljeni. Foto: AP
Glasovanje za emmyje sicer še vedno poteka po predvideni časovnici: člani Televizijske akademije bodo svoje glasove lahko oddajali od 17. avgusta naprej. Vprašanje ostaja le, kdaj bodo zmagovalci objavljeni in kipci razdeljeni. Foto: AP
Sorodna novica Največ emmyjevskih nominacij HBO-ju in njegovemu Nasledstvu, "eni najboljših serij vseh časov"

Po poročanju revije Variety so bili tisti, ki sodelujejo pri dogodku, že obveščeni o preložitvi, ki pa je uradno sicer še niso napovedali. Vir, ki je seznanjen z načrti, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da nov datum še ni določen.

Nagrade emmy niso bile prestavljene že od leta 2001, ko so jih na poznejši datum potisnili najprej zaradi napada 11. septembra, potem pa še enkrat zaradi prve vojaške intervencije v Afganistanu.

Podelitev v času stavke bi se odvijala pred prazno dvorano
Stavka hollywoodskih igralcev in scenaristov je prva tako obsežna v filmski industriji v zadnjih 63 letih. Če bi bila podelitev emmyjev v času stavke, se je zvezdniki ne bi mogli udeležiti, tak scenarij pa bi bil za televizijsko gledanost katastrofalen. Poleg tega scenaristom v času stavke ni dovoljeno pisanje vsebin za samo prireditev. Lani je bilo 16 od skupno 25 emmyjev podeljenih igralcem in scenaristom.

Fox, ki bo prenašal letošnjo podelitev nagrad emmy v ZDA, naj bi si prizadeval za preložitev podelitve nagrad do januarja, s čimer bi bilo na voljo več časa za razrešitev stavke.

Sorodna novica Zgodovinska dvojna stavka: ameriškim scenaristom se je pridružil še igralski ceh

Mudi se zaradi sezone nagrad
Televizijska akademija, ki podeljuje nagrade, pa se bolj nagiba k preložitvi za krajše časovno obdobje, saj bi januarska rešitev pomenila, da bi emmyje podelili sredi zgoščene sezone podeljevanja filmskih nagrad v Hollywoodu. Do zdaj niti Fox niti akademija zadeve nista komentirala.

Stavka v Hollywoodu je prekinila vso tamkajšnjo filmsko in televizijsko produkcijo, razen resničnostnih šovov. Članom igralskega sindikata SAG - AFTRA in združenja scenaristov WGA je tudi prepovedano promoviranje njihovih filmov in serij. Oboji pa zahtevajo boljše plačilo za svoje člane in jasna pravila glede uporabe umetne inteligence.

Obeta se še eno zmagovalno leto za HBO
Letošnje nominirance so objavili v prvi polovici julija, le nekaj ur pred propadom pogovorov med studii in sindikalisti. Drami televizijske mreže HBO Max Nasledstvo in Zadnji med nami sta prejeli največ nominacij za nagrade emmy. Po številu nominacij vodi prva s 27 nominacijami, druga jih ima 24.