Medvedek Pu in njegovi prijatelji še danes lomastijo po pravljičnem kraljestvu, v katerega tako radi pokukajo otroci. Foto: EPA
Medvedek Pu in njegovi prijatelji še danes lomastijo po pravljičnem kraljestvu, v katerega tako radi pokukajo otroci. Foto: EPA
Demosten velja za enega največjih govornikov starega veka.
Bing Crosby je umrl leta 1977.

izšla otroška knjiga Medvedek Pu (Winnie the Pooh) A. A. Milneja.

Milne je o prigodah medvedka Puja napisal dve knjigi. Delu iz leta 1926 je namreč čez dve leti sledila še knjiga The House at Pooh Corner (Hiša na Pujevem vogalu). Alan A. Milne je navdih za pisanje zgodb o prikupnem in rahlo nerodnem medvedku dobil pri vojaku iz svojega rodnega mesta Winnipega v kanadski provinci Manitobi, ki je imel doma medveda z imenom Winnie. Priljubljenost medvedka Puja je dobila svetovne razsežnosti, ko se je nad likom navdušila družba Disney. Pu je postal junak serije Disneyjevih risanih filmov in slikanic, tako pa se je hitro prebil tudi med najpriljubljenejše risane junake.

322 pr. n. št. je največji govornik starega veka Demosten naredil samomor.

Proslavil se je z govori proti Filipu II. Makedonskemu, saj je bil njegov velik nasprotnik. Bil je voditelj stranke neodvisnosti v Atenah. Ohranjenih je od 40 od 65 njegovih govorov.

1892 se je v Šentanelu pri Prevaljah rodil skladatelj Luka Kremolc. Med njegovimi stvaritvami kaže omeniti predvsem glasbo za spevoigro N'mav čez Izaro in številne zborovske pesmi.

1894 se je rodil ameriški pesnik E. E. Cummings.

1895 se je v Ljubljani rodil slovenski kritik, prevajalec, esejist in politik Josip Vidmar. Celo življenje se je ukvarjal z umetnostjo. Med vojno in po njej je imel vrsto pomembnih političnih funkcij. Nekaj časa je bil profesor za teorijo drame na Akademiji za igralsko umetnost. Kot prevajalec se je posvetil ruski, francoski, nemški in angleški literaturi.

1927 se je rodil angleški filmski igralec sir Roger Moore, najbolj znan po filmih o Jamesu Bondu.

1940 se je rodil britanski pevec Cliff Richard.

1942 je umrl slovenski pesnik in publicist Vinko Košak.

1944 se je rodil nemški igralec Udo Kier.

1959 je umrl avstralski igralec Errol Leslie Thompson Flynn.

1978 se je rodil ameriški pevec in igralec Usher Raymond.

1977 je umrl ameriški pevec in igralec Bing Crosby.

1986 je umrl slovenski pisatelj in publicist Bojan Štih.

1990 je umrl sloviti ameriški dirigent in skladatelj Leonard Bernstein. Tako s svojimi skladbami kot zanosnim dirigiranjem je dosegel izredno priljubljenost, saj so ga redno vabili na gostovanja vsi največji simfonični orkestri.

1998 je umrl ameriški glasbenik slovenskega rodu Frankie Yankovic.