Quintus Horatius Flaccus je umrl v 8. stoletju pred našim štetjem Foto:
Quintus Horatius Flaccus je umrl v 8. stoletju pred našim štetjem Foto:
Enrico Caruso
Enrico Caruso se je rodil leta 1873.
Ernst John Steinbeck
John Steinbeck se je med drugim podpisal pod delo Vzhodno od raja.
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor se je rodila leta 1932.
Adam Baldwin
Adam Baldwin se ni nikoli zares prebil na veliko platno; raje se drži nadaljevank, kakršne se bile Dosjeji X, JAG, Daybreak, Bones itd.

Velja za utemeljitelja rimskega klasicizma. Njegov oče je bil osvobojeni suženj in mu je omogočil študij v Rimu in na Akademiji v Atenah. Po Cezarjevi smrti se je udeležil bitke pri Filipih na strani poražene republikanske vojske. Po amnestiji se je vrnil v Rim in postal uradnik. Pritegnil je Vergilovo pozornost in ta ga je vpeljal v kroge blizu cesarja Avgusta. Mecen mu je podaril posestvo – od tod poznamo izraz mecenstvo.
Njegovo pesniško delo je nastajalo 30 let. V prvem ustvarjalnem obdobju sta nastali knjigi Sermones, v zreli dobi ode, zlasti Carmina, v njegovem zadnjem ustvarjalnem obdobju pa sta nastali še knjigi Epistul in Ars poetica. Umrl je 27. februarja leta 8 pred našim štetjem.

1728 se je rodil slovenski šolnik, jezikoslovec in razsvetljenec Blaž Kumerdej. Sestavil je pravopisna pravila, v katerih je zavrnil Pohlinove reforme. Sestavil je tudi filozofsko kritično slovnico in slovnico kranjskega jezika, ki je ostala v rokopisu.

1807 se je rodil ameriški pesnik Henry Wadsworth Longfellow.

1873 se je v Neaplju rodil italijanski tenorist svetovnega slovesa Enrico Caruso. Njegov repertoar obsega več kot 60 opernih vlog.

1880 se je rodila ameriška pesnica in novinarka Angelina Weld Grimke.

1887 je umrl ruski skladatelj Aleksander Brodin, ko je bil star 54 let. Bil je najmlajši v mogočni ruski peterici, kakor so tedaj imenovali skupino najvidnejših ruskih skladateljev.

1890 se je rodil ameriški džezovski glasbenik Freddie Keppard.

1897 se je rodila ameriška kontraaltistka Marian Anderson.

1902 se je rodil ameriški pisatelj Ernst John Steinbeck, ki je v svojih delih razkrival temnejšo stran Amerike, življenje malih dninarjev, ki so se borili za svoj obstoj. Leta 1962 je prejel Nobelovo nagrado, umrl pa je šest let kasneje. Njegova najbolj znana dela so Ljudje in miši, Polentarska polica, Sadovi jeze in Vzhodno od raja.

1902 se je rodil brazilski arhitekt Lucio Costa.

1910 se je rodil ameriški pisatelj Peter De Vries.

1913 se je rodil ameriški pisatelj Irwin Shaw.

1923 se je rodil ameriški džezovski saksofonist Dexter Gordon.

1930 se je rodila ameriška igralka Joanne Woodward.

1932 se je rodila ameriška filmska igralka Elizabeth Taylor, ki je prvič nastopila v filmu Lassie. Njeni znani filmi so še Mačka na vroči pločevinasti strehi, Butterfield 8, Kleopatra, Kdo se boji Virginije Woolf?, Velikan, Quo Vadis. Bila je osemkrat poročena, od tega dvakrat z Richardom Burtonom. Znana je tudi po svojih vijoličnih očeh.

1935 se je rodila italijanska sopranistka Mirella Freni.

1939 je bil končan scenarij za film V vrtincu.

1957 se je rodil angleški glasbenik, član skupine Iron Maiden Adrian Smith.

1962 se je rodil ameriški igralec, eden izmed bratov Baldwin, Adam Baldwin.

1968 je umrl ameriški pevec Frankie Lymon.

1971 se je rodila ameriška pevka, članica skupine TLC Rozonda Thomas.

1978 je umrl ruski skladatelj Vadim Salmanov.

2003 je umrl ameriški filmski igralec Fred Rogers.