Barbara Cartland Foto:
Barbara Cartland Foto:
Delo van Eycka.
Josipina Turnograjska.
Courtney Love. Foto: EPA

se je rodila angleška pisateljica ljubezenskih romanov Barbara Cartland. Napisala je več kot osemsto romanov.
Po pisanju Daily Telegrapha pa je še po smrti leta 2000 zapustila 160 neobjavljenih tekstov. na njeni polici so jih našli zavite v roza papir.
1441
je umrl flamski slikar Jan van Eyck. Skupaj z bratom Hubertom je postavil temelje nizozemskega slikarstva.
Van Eycku so pogosto zmotno pripisovali izum oljnega slikarstva. Razlog za to je napačen podatek, ki ga je zapisal začetnik umetnostne zgodovine Giorgio Vasari. Čeprav van Eyck oljnega slikarstva ni izumil, pa je tehniko obvladal do popolnosti. V njegovem času so ga večkrat imenovali celo za največjega slikarja svojega časa. Kot najpomembnejše delo Jana van Eycka večkrat navajajo oltar iz Ghenta, znamenit je tudi portret zakoncev Arnolfini, še danes pa očara z več platni z biblijsko tematiko.

1648 se je rodil nemški graditelj orgel Arp Schnitger.

1764 se je rodila angleška pisateljica Ann Ward Radcliffe.

1833 se je rodila slovenska pripovednica in pesnica Josipina Turnograjska. Njeno pravo ime je bilo Josipina Toman. Bila je zelo slovstveno in znanstveno nadarjena. Kratke pripovedi je leta 1851 začela objavljati v celovški Bčeli. V svojem času je zaslovela z romantično pesnitvijo Zmiraj krasna je narava, ki je izšla leta 1852.

1879 se je v Bologni rodil italijanski skladatelj Ottorino Respighi, ki je večino svojih del posvetil Rimu. Označujejo ga za impresionista z razkošnimi orkestralnimi barvami. Proslavil se je z deli Rimske fontane, Rimski pinije in Rimske svečanosti. Umrl je leta 1939.

1887 se je rodil slovenski pisatelj in dramatik Anton Novačan. Napisal je vrsto kmečkih novel in dramo o Hermanu Celjskem, ki je odrsko sicer zelo učinkovita, nima pa osrednjega dramatičnega konflikta.

1935 se je rodila argentinska pevka Mercedes Sosa.

1956 se je rodil ameriški filmski irgalec in dvakratni dobitnik nagrade oskar Tom Hanks.

1964 se je rodila ameriška pevka, znana predvsem po svojih škandalih, Courtney Michelle Harrison, bolj znana kot Courtney Love.

1980 je umrl brazilski pesnik in skladatelj Marcus Vinícius da Cruz de Melo Morais oziroma Vinícius de Moraes.