V treh dneh se bo zvrstilo šest koncertov, med njimi bo tudi promocija novega albuma. Festival, ki ga umetniško vodi harmonikar Janez Dovč, bosta odprli zasedbi Vsa in Kristijan Krajnčan ter Barfolk.

Vsa je umetniško ime mlade pevke, instrumentalistke in skladateljice Veronike Kumar, ki je leta 2021 prejela nagradi za najboljšega mladega izvajalca in najboljšo interpretacijo na Festivalu slovenske popevke. Na Godibodiju bo nastopila skupaj z džezovskim bobnarjem, čelistom in skladateljem Krajnčanom.

Zasedba Barfolk je nastala na pobudo violinistke Barje Drnovšek, izvaja pa t. i. balfolk oziroma plesno glasbo, med katero uvrščajo tudi skladbe članice Nike Škodič. V zasedbi so še Bojan Cvetrežnik (kitara, viola), Žiga Vehovec (harmonika) in Žiga Šercer (tolkala).

V petek bodo v Hribarjevi dvorani odmevali zvoki zasedb Edna in Vudlenderji. Prekmursko-štajerska skupina Edna s sodobnim pridihom pristopa k tradicionalnim ljudskim pesmim iz Prekmurja in Porabja. Nastopila je že v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi Expo v Milanu ter po različnih festivalih v Sloveniji in v tujini, tokrat pa bo predstavila nov album Slove rdeče, so sporočili iz Zavoda Godibodi. Skupino sestavljajo Tjaša Cigut (vokal, klavir), Luka Sraka (kitara), Luka Ščavničar (kontrabas), Jasmina Dajčman (saksofon) in Blaž Korez (tolkala).

Vudlenderji bodo občinstvo popeljali skozi avtorske skladbe, ki po mnenju organizatorjev na eni strani sprožajo izbruhe nostalgije po zlatih časih zimzelenih melodij in svinga, na drugi strani pa navdajajo z občutkom svežine in hudomušnosti. Leta 2019 so na Slovenski popevki dosegli drugo mesto in nagrado za najboljše besedilo, dve leti pozneje pa so na tem festivalu prejeli nagrado za najboljše besedilo. Ustanovitelju Tomažu Hostniku (klavir, vokal) se bodo na odru pridružili še Maša But (vokal), Matic Plemenitaš (kitara), Žiga Vešligaj (saksofon), Jaka Krušič (bas) in Gregor Hrovat (tolkala).

Zadnji, sobotni dan festivala bo uvedel bas kitarist Jani Hace, znan kot studijski glasbenik in producent ter član zasedbe Siddharta. Na Godibodiju bo predstavil sodelovanje s pevkami Alenko Godec, Jadranko Juras in Laro Love, pridružila se mu bosta še Izabela Hace (violina) in Blaž Celarec (tolkala).

Kot zadnji bo nastopil Leopold I., mladi raper iz Gornje Radgone s pravim imenom Michael Leopold, ki v svojih družbenokritičnih besedilih na humoren način in v radgonskem narečju portretira malega človeka. Na odru bodo z njim Filip Vadnu (kitara), Vid Turica (bas), Žan Hauptman (klaviature, vokal) in Žiga Smrdel (bobni).